Så gammal måste du vara för att se Solo: A Star Wars Story på bio

Diskutera de fristående filmerna såsom Rogue One och Han Solo-filmen. OBS! Läs reglerna.
Kategoriregler
Om en tråd innehåller spoilers, eller troliga spoilers, ska trådens rubrik tydligt märkas upp. Varje spoilertråd ska börja med "Spoiler:" följt av en tydlig men spoilerfri rubrik.

Samtliga spoilers i en tråds inlägg ska döljas med hjälp av spoilerfunktionen, d.v.s. taggen [spoiler][/spoiler].
Användarvisningsbild
Fredrik Jonsson
Administratör
Inlägg: 3132
Blev medlem: 7 september 2004 kl. 16:22
Ort: Stockholm
Kontakt:

Så gammal måste du vara för att se Solo: A Star Wars Story på bio

Inlägg av Fredrik Jonsson » 11 maj 2018 kl. 15:18

Det är Statens medieråd som har till uppgift att titta på alla filmer som visas på bio i Sverige och sedan sätta en åldersgräns. De har redan nu fått titta på Solo: A Star Wars Story och kommit med sitt utlåtande. 

I Sverige kommer filmen få åldersgränsen "Från 11 år". Detta betyder inte bara att barn från 11 år får se filmen, utan även att barn från 7 år får se filmen om det görs i vuxens sällskap. 

Så här lyder beslutsmotvieringen från Statens medieråd: 

Framställningen innehåller inslag av hög intensitet, våldsamma slagsmål, människor som jagas och hotas, nedskjutningar och mycket intensiva stridsscener där människor beskjuts och får elstötar vilket kan medföra stark rädsla och oro. Skildringen utspelar sig i en äventyrskontext med science fiction tema vilket bedöms mildra de skrämmande inslagen. Framställningen bedöms kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 11 år.


I USA – som än så länge är det enda andra land som också fattat beslut om en åldersgräns – rekommenderas filmen från 13 år. Såväl de svenska som amerikanska åldersgränserna är de samma som för övriga Star Wars-filmer som släppts de senaste åren. 

Solo: A Star Wars Story har svensk premiär den 23 maj 2018. 
Visa nyheten som publikation.
[i]"Everything is going as planned"[/i]

cron