Frågetråd

Diskutera vad ni tycker om StarWars.se. Läs forumreglerna här inne.
Kategoriregler
Forumet är permanent stängt. StarWars.se fortsätter dock som vanligt. För att diskutera med andra Star Wars-fans, leta upp oss på Facebook.
Användarvisningsbild
Darth Robin
Yngling
Inlägg: 1069
Blev medlem: 5 mars 2011 kl. 14:55
Ort: Finland

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Robin » 10 mars 2011 kl. 18:42

Ursäkta fel ord :oops:=Använde fet stil.
"As you wich."
―Boba Fet

Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Re: Frågetråd

Inlägg av Wilfer88 » 10 mars 2011 kl. 18:44

Ska se om jag kan få ihop ett komplett "guide".

Star Wars-fan gillar ju Wookieepedia, så vi börjar där. Jag drar mig hit: http://starwars.wikia.com/wiki/Sith_lord

Scrollar ner en bit tills jag ser en häftig Darth Nihilius-bild. Jag vänsterklickar på den en gång. Det blir nu för mig en bild mitt i rutan, bilden är lite större än från början. Jag högerklickar mitt på bilden, inte bredvid den eller någonstans på den nya rutan, utan på bilden. Högerklickar och får en massa alternativ. "Visa bild" är ett av dem. Väljer jag det får jag upp en ny sida, där man endast kan se bilden och inget annat. Denna sida har en länk. Länken är platsen för bilden. Det är just det vi behöver mellan img tecknen. Det ska börja med Bild Inget annat än länken ska vara mellan. Med det så får vi en bild på detta forum, sålänge inte bilden är för stor.

Bild

Det funkar även att välja "Kopiera Bildadress" för att hoppa över steget "Visa bild". Men ibland får man inte alltid den tänkta storleken på bilden. Väljer ni "Citera" för att citera detta inlägg, då kan ni se kodningen för hur jag fick vad i detta inlägg och för att visa en korrekt bild.
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Användarvisningsbild
Dark-lord
Jedirådsmedlem
Inlägg: 5325
Blev medlem: 29 december 2009 kl. 21:56
Ort: Örebro

Re: Frågetråd

Inlägg av Dark-lord » 10 mars 2011 kl. 18:48

Allt det där fungerar för mig, men när man ska visa bild så går det inte att trycka på den(den är blekare än de andra om du förstår)
“This will be a day long remembered. It has seen the end of Kenobi, it will soon see the end of the rebellion.”

Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Re: Frågetråd

Inlägg av Wilfer88 » 10 mars 2011 kl. 18:50

Dark-lord skrev:Allt det där fungerar för mig, men när man ska visa bild så går det inte att trycka på den(den är blekare än de andra om du förstår)
Och du kan inte välja ett alternativ som heter "Kopiera bildadress"?
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Användarvisningsbild
Darth Robin
Yngling
Inlägg: 1069
Blev medlem: 5 mars 2011 kl. 14:55
Ort: Finland

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Robin » 10 mars 2011 kl. 18:53

Så funkar det inte för mig när jag högerklickar på bilden ser jag alternativet "Visa bild" men det går inte att klicka på, istället klickar jag på "Embed" så kommer lenkarna upp, jag kopierar forum-länken och klistrar in den i mitt inlägg utan att använda "img" för som jag just förklarade funkar det inte då.
Jag testar utan img:
Bild
Jag testar med img:
Bild[/img]
"As you wich."
―Boba Fet

Användarvisningsbild
Darth Robin
Yngling
Inlägg: 1069
Blev medlem: 5 mars 2011 kl. 14:55
Ort: Finland

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Robin » 10 mars 2011 kl. 18:55

Darth Robin skrev:Okej nu tror jag jag har rätt ut det: Första gången(ett inlägg som jag raderade) satt jag in det jag kopierat inom "img" andra gongen skrev jag bara in: :
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb2 ... ioslea.jpg inom "img" tredje gången svärtade jag de här delarna: ][img]http://images2.wikia.nocookie.net/__cb2 ... ioslea.jpg[/img]
Fjärde gången svärtade jag mera än förra gången och sista gången jorde jag likadant som tredje gången.

Vänta lite jag tror att andra gången hade jag någåt extra där i börjanet.
"As you wich."
―Boba Fet

Användarvisningsbild
Darth Robin
Yngling
Inlägg: 1069
Blev medlem: 5 mars 2011 kl. 14:55
Ort: Finland

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Robin » 10 mars 2011 kl. 18:57

Darth Robin skrev:Va!!!!!!? Nu blev det en länk?????! jag testar IGEN!
Visar sig att det jag kopierade innehöll en massa onödig skit som jag raderade:
][img]http://images2.wikia.nocookie.net/__cb2 ... ioslea.jpg[/img]
(Det svärtade raderade jag)

Jo så var det, jag hade url:en där i börjanet.
(Ursäkta alla inlägg)
"As you wich."
―Boba Fet

Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Re: Frågetråd

Inlägg av Wilfer88 » 10 mars 2011 kl. 19:00

Darth Robin skrev:
Darth Robin skrev:Va!!!!!!? Nu blev det en länk?????! jag testar IGEN!
Visar sig att det jag kopierade innehöll en massa onödig skit som jag raderade:
][img]http://images2.wikia.nocookie.net/__cb2 ... ioslea.jpg[/img]
(Det svärtade raderade jag)

Jo så var det, jag hade url:en där i börjanet.
(Ursäkta alla inlägg)


Tar du bort det svarta du just sa, alltså allt som har med url att göra och bara sparar img och länken. Då märker du att det ser exakt ut som jag säger att det ska se ut, alltså img med direktlänken.
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Användarvisningsbild
Darth Robin
Yngling
Inlägg: 1069
Blev medlem: 5 mars 2011 kl. 14:55
Ort: Finland

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Robin » 10 mars 2011 kl. 19:04

Jo, ända skilnaden med din beskrivnig och med hur jag gorde var att jag inte använde "Visa bild" och nej jag ser inte någåt "Kopiera bildadress"-alternativ.
"As you wich."
―Boba Fet

Användarvisningsbild
Darth Robin
Yngling
Inlägg: 1069
Blev medlem: 5 mars 2011 kl. 14:55
Ort: Finland

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Robin » 10 mars 2011 kl. 19:16

Dark-lord skrev:Hur gör man om det är Google som man vill posta ifrån?
Du har rätt, det är problem med google eftersom "Visa bild"-knappen inte fungerar och det där jag jorde med wookiepedia-bilden inte fungerar heller.
"As you wich."
―Boba Fet

Användarvisningsbild
Darth Worgen
Jedimästare
Inlägg: 3102
Blev medlem: 5 december 2009 kl. 14:12

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Worgen » 10 mars 2011 kl. 19:53

Dark-lord skrev:Hur gör man om det är Google som man vill posta ifrån?
Så här gör man på Google Chrome:

1. Klicka på en bild
2. Högerklicka på bilden
3. Välj "kopiera bildwebbadress"

Denna hittade jag på Google!

Bild

Användarvisningsbild
Darth Robin
Yngling
Inlägg: 1069
Blev medlem: 5 mars 2011 kl. 14:55
Ort: Finland

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Robin » 10 mars 2011 kl. 20:00

Jag har Explorer
"As you wich."
―Boba Fet

Användarvisningsbild
Darth Robin
Yngling
Inlägg: 1069
Blev medlem: 5 mars 2011 kl. 14:55
Ort: Finland

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Robin » 10 mars 2011 kl. 20:04

(Byter till Mozilla firefox)
Bild
"As you wich."
―Boba Fet

Användarvisningsbild
Dark-lord
Jedirådsmedlem
Inlägg: 5325
Blev medlem: 29 december 2009 kl. 21:56
Ort: Örebro

Re: Frågetråd

Inlägg av Dark-lord » 10 mars 2011 kl. 20:25

Jag installerade också Firefox nu, nämen titta det fungerade! :D

Bild
“This will be a day long remembered. It has seen the end of Kenobi, it will soon see the end of the rebellion.”

Användarvisningsbild
Darth Worgen
Jedimästare
Inlägg: 3102
Blev medlem: 5 december 2009 kl. 14:12

Re: Frågetråd

Inlägg av Darth Worgen » 10 mars 2011 kl. 21:20

Denna bild är postad med Explorer, så det ska gå. Beskriv i detalj hur ni gör.

Bild

Skriv svar
cron