Mandalorier..

Diskutera berättelserna som spann vidare på Star Wars-sagan, och numera inte är en del av kanon.
Användarvisningsbild
Silk
Yngling
Inlägg: 1033
Blev medlem: 8 april 2005 kl. 18:36

Mandalorier..

Inlägg av Silk » 8 januari 2006 kl. 17:06

Tyckte att det behövdes en tråd om Mandalorier(Mandalorian Wars tråden gills inte riktigt).
Så jag tog och skapade en..
Lägger upp lite fakta..

Spar/Mandalore the Ressurector
Spar eller Alpha-02 var från början en ARC Trooper, en klon av Jango Fett. Men på något vis så lyckades han "låsa upp" Jango´s minnen som fanns inplanterade i varje klons hjärna. Han bestämmde sig då för att bygga upp Jaster Mereel´s Mandaloriska styrka.
Så han rymde från Kamino(jag vet inte riktigt när) och tog sig till Mandalore(planeten) där han fick tag på en Mandalorisk rustning. Därefter så byggde han återigen upp det Mandaloriska krigarsamhället då han formade Mandalorian Commandos genom att rekrytera gamla Death Watch(Mandalorisk legosoldatgrupp vars ledare Vizsla dödats av Jango) medlemar och Polismän från hela Mandalore systemet(b.l.a Concord Dawn, Shogun, Mandalore, Ordo). Och bland de 212 som bildade enheten så fanns två unga män vid namn Fenn Shysa och Tobbi Dala. De trodde förövrigt att Spar var Boba Fett då de hade hört att Jango hade en son och eftersom Spar hade vissa likheter med Jango så utgick de från att Spar var Boba.
Spar utsågs ivarjefall till Mandalore(titeln) och fick sedan tilläggsnamnet The Ressurector(var ev. långt senare).
Eftersom Mandalore tillhörde planeterna som stödde CIS så gjorde självklart Mandalorian Commandos uppdrag från dem. Under kriget så angrepp de b.l.a Kamino och sjukstationen på New Holstice.
De skulle slutligen assasinera Senator Padme Amidala, men under uppdraget så anfölls de av en stor styrka kloner och Jedis(iallafall enligt hur jag har förstått det) och styrkan utplånades totalt så när som på tre män, Spar, Fenn Shysa och Tobbi Dala.
Det är mycket troligt att hela attacken var utstuderad av en viss Överkansler Palpatine för att fösäkra att Mandalorierna inte blev ett större hot mot hans framtida regering.
Spar blev efter det förvirrad och bortkommen då hans livsverk förgjorts och började slutligen irra omkring i galaxen för att sedan, många år senare dödas av Boba Fett´s dotter Ailyn Vel i tron att han var Boba Fett, vilket hon dock senare lärde att han inte var.
Ailyn stal iallafall åt sig Spar´s rustning efter att ha döadat honom.

Fenn Shysa & Tobbi Dala
Efter att Mandalorierna nergjordes vid mordförsöket på Padme så återvände Fenn och Dala till sin hemplanet Mandalore, där betraktades de efter deras inblandning med CIS som mördare och brottslingar då Mandalore var Imperie styrt. När planeten senare ockupperades helt av Imperiet så startade de en rebellrörelse och började föra gerillakrig mot Imperie soldaterna.
Runt 3-4 ABY så kom Leia Organa till planeten i jakt på Boba Fett och den Karbonitinfryste Han Solo. Där träffade hon på Fenn när han och hans soldater anföll slavhandlare, och Fenn berättade sin historia om klonkriget och sin dåvarande ledare "Boba Fett."
Kort innan Leia´s ankomst så hade Dala tillfångatagits av Imperiet och hölls fången i Imperiets bas i Mandalores största stad.
Men Fenn tänkte utväxla honom mot deras fånge, prisjägaren Dengar.
Dengar lyckades dock övertyga Leia om att han kunde hjälpa henne hitta Boba Fett om hon släppte honom lös. Vilket hon gjorde.
Jag vet inte riktigt vad som hände sedan, men de(Leia, C3-PO & Fenn) slutade i vilket fall i Imperiets huvudbas där Dala blev skjuten(inte dödligt men sårad) av den Imperiske ledaren på planeten, Suprema.
Dala offrade sig sedan genom att stänga en port efter Leia och Fenn när de flydde och lyckades då sedan få hela Imperiebasen att explodera. Kort efter det så friade Fenn Shysa och hans soldater Mandaloresystemet.
Dala blev martyr och hjälteförklarad i Mandaloresamhället och Fenn utsågs till Mandalore.
Mandalorierna hjälpte sedan Nya Republike under vissa svårigheter. Medan Fenn påbörjade återuppbyggnaden av det Mandaloriska krigarsamhället och Mandalorian Commados som nu gick under namnet Mandalorian Protectors och skulle skydda Mandalore systemet.

Runt 15 ABE(After Battle of Endor) så hade Boba Fett precis cashat in galaxens största Bounty på 5 miljoner krediter. Och efter att ha lagt ner sin fejd mot Han Solo så åkte han till Kamino fö att byta ut sitt ena ben(som var artificiellt) mot en klonad replika.
Där träffade han på sin gammla "vän" Taun We som tydligen var en rätt långsint person som gav honom ett välbetalt uppdrag, att jaga rätt på och döda Fenn Shysa för vad han gjort på Kamino under Klonkrigen.
Sagt och gjoert så tog Boba sin Slave IV och började leta efter Fenn, och han hittade och konfroterade honom på Planeten Shogun.
Fenn dog den dagen, men inte för att Boba dödade honom, utan för att han skyddade Boba mot ett hittils okänt hot.
Innan han hade dött så berättade han antagligen för Boba om sitt arbete med att återuppbygga Mandaloriernas styrkor. Boba begravde Fenn på Shogun och för att hedra honom så bestämmde han sig för att ta upp Fenn´s arbete på Mandalore. Han lämnade Slave IV på Shogun och begav sig sedan till Mandalore för att bygga upp The Mandalorian Protectors.

Senare kom Ailyn Vel till Shogun(hon hörde antagligen ett rykte om att Boab fanns där).
Där fann hon Slave IV och efter lite(eller mycket) letande så fann hon en rätt rutten kropp i en Mandalorisk rustning. I tron att äntligen Boba Fett var död(för hur många kändare personer i mandaloriska rustning finns det egentligen i en galax) Slave IV och tillsammans med Spar´s rustning så imiterade hon Boba Fett bland annat när hon letade efter Bornan Thul åt Noola Tarkona...

Bilder:
Fenn Shysa & Tobbi Dala
Bild
Spar
Bild
Fenn igen
Bild
Dala igen
Bild
Suprema
Bild
Senast redigerad av 1 Silk, redigerad totalt 13 gånger.
[i]I'm Jesus with a lasergun. And you're all going to hell[/i] - Scud the Disposable Assassin

Användarvisningsbild
Dark_Ganon
Padawan
Inlägg: 1208
Blev medlem: 19 augusti 2005 kl. 10:16
Ort: Karlskrona

Inlägg av Dark_Ganon » 8 januari 2006 kl. 18:27

Himla bra förklaring Silk, kan ud skriva lite om hur det var för Jango innan han han blev prisjägare?
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/12/LP.jpg[/img][/url]

[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/8/wow.gif[/img][/url]

Användarvisningsbild
Jedi_Visse
Jedimästare
Inlägg: 3704
Blev medlem: 5 februari 2005 kl. 22:09
Ort: Lund

Inlägg av Jedi_Visse » 8 januari 2006 kl. 19:09

Tack för det stycket, nu vet man vad alla dina bilder föreställer.
Verkade vara en dramatisk historia.
"It's not the size of the Jedi or the amount of power running through her lightsaber, but the strength of her heart." - Barriss Offee

Användarvisningsbild
Silk
Yngling
Inlägg: 1033
Blev medlem: 8 april 2005 kl. 18:36

Inlägg av Silk » 8 januari 2006 kl. 19:29

Jaster Mereel
Typ 40 BBY(vet inte säkert) så bildade en före detta mördare och Journeyman Protector(typ sheriff) på Concord Dawn vid namn Jaster Mereel en slags omforming av Mandalorierna, som en legosoldat grupp som levde efter en viss hederskodex, de fick benämningen True Mandalorians.
Dock så var det inte alla som tycke som Jaster. En mandalorier vid namn Vizsla tycket att mandaloriena skulle få ta vad de ville ha osv. Så han och andra Mandalorier bröt sig ur och skapade sin egen Legosoldatsgrupp, Death Watch.
Detta var starten på det som kom att kallas The Mandalorian Civil War.
En av striderna utspelades på Concord Dawn där Jaster´s trupper åkte på lagom mycket pisk. De flydde och fick vid ett tillfälle förnödenheter hos den man som då var Journeyman Protector på planeten, Jango Fett´s pappa.
Vizsla och Death Watch kom till deras gård för att försöka hitta Jaster.
Jango lyckades fly men hela hans familj dödades av Death Watch, Jaster och mans män räddade sedan Jango från Death Watch och Jango hjälpte i sin tur dem från fältet de befann sig på när Death Watch tände eld på det.
Death Watch fortsatte sedan i tron att Jaster var död till en närliggande stad.
Där hade dock Jaster´s män lagt sig i bakhåll och de dödade istort sätt hela truppen, dock var Viszla en av de överlevande Death Watch medlemarna då han hade flytt innan Jaster kom för att hitta honom.
Under denna strid så dödade Jango Fett sin förste man.

Ett antal år senare(mellan 5-7 skulle jag gissa) så skulle Jaster och hans trupp attackera en motståndsrörelse på Korda 6.
Jango ledde för första gången en alldeles egen grupp(där b.l.a Mandaloriern Silas ingick, Silas som senare torterades till döds av Count Dooku för upplysningar om Jango).
Men Kordianerna var starkare och bättre än de blivit informerade om, och uppdraget skulle avbrytits om inte Jaster´s högre närmste man Montross hade gjort ett idiotanfall med sin squad rakt in i fienden. Jaster sikickade då iväg Jango för att gå mot deras mål medan han själv gick för att hjälpa Montross, som lyckats få hela sin squad dödad.
Jaster lyckades döda fienderna som omringat Montross.
Sammtidigt så anfölls soldaterna under Jango´s befäl av Death Watch(som återuppbyggts med hjälp av finasierning från en Galidraans guvenör) och stora delar av Jango´s soldater strök med och de kom fram till att Death Watch måste ha tränat och beväpnat Kordianerna.
Under tiden så konfrontrades Jaster och Montross av Viszla, Montross bestämmde sig då för att lämna Jaster och flög därifrån med sin jetpack medan Jaster blev Nedskjuetn av Vizsla.
Montross försökte sedan ta kommandot över Jaster´s trupp men de ville hellre ledas av Jango, så Jango tog över truppen och Montross gick i exil(för stunden, han blev sedan prisjägare.)

När Jango och han styrka några år senare var på Galidraan så anfölls de av en Jedi styrka ledd av Count Dooku(som b.l.a innhöll dåvarande Jedin Komari Vosa) som skickats dit av den Galidraanske guvenören som stöttat Death Watch och gav Jango´s trupp skulden för dåd som Death Watch begått i det syftet.
I stort sätt hela den Mandaloriska truppen negjordes, med några få överlevande, b.l.a Jango och Silas. Jango dödade ett flertal Jedi riddare med bara händerna under striden.
Jango sålde sedan som slav.

Jango berfriades från slaveri under en attack av pirater på skeppet han befann sig ombord på. Han tog tillbaka sin rustning från den Galidraanske guvenören och konfronterade Death Watch ovanför Corellia där han lyckades förstöra deras skepp och ta med sig ett stort antal av dem i explosionen.
Sedan konfotrerade och dödade han Vizsla nere på Corellia och slog sig sedan in på Prisjakt..

Montross
http://img367.imageshack.us/img367/8625 ... 1872sg.jpg

Vizsla
Bild

Jaster
Bild

Silas
http://img271.imageshack.us/img271/1646/silas4kk.jpg

Death Watch Soldat
Bild

Mannen som blev Jango´s första Kill
Bild
Senast redigerad av 2 Silk, redigerad totalt 8 gång.
[i]I'm Jesus with a lasergun. And you're all going to hell[/i] - Scud the Disposable Assassin

Användarvisningsbild
Obi-Wan Kenobi
Jediriddare
Inlägg: 2955
Blev medlem: 12 maj 2005 kl. 07:57
Ort: Stockholm

Inlägg av Obi-Wan Kenobi » 8 januari 2006 kl. 19:33

Snyggt! det var skönt att läsa! :D
[img]http://img73.imageshack.us/img73/8797/beckhambg4.gif[/img]
[img]http://img73.imageshack.us/img73/197/davidvillayo0.gif[/img]
[img]http://img115.imageshack.us/img115/2036/steveirwinripuu0.gif[/img]

jango fett fan
Yngling
Inlägg: 929
Blev medlem: 26 juni 2005 kl. 19:44
Ort: Bromma

Inlägg av jango fett fan » 9 januari 2006 kl. 11:51

Jango dödade väl den där mannen,när han sprängde bilen, och sen sköt honom
[img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/8/wow.gif[/img]

Estupendo!

Användarvisningsbild
Silk
Yngling
Inlägg: 1033
Blev medlem: 8 april 2005 kl. 18:36

Inlägg av Silk » 9 januari 2006 kl. 17:44

Nej, han skjuter mannen, som befann sig på Tanken men förflyttade sig när Death Watch soldaterna började falla.
Bevis:
http://img375.imageshack.us/img375/8872/212ff.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/5492/185qf.jpg
[i]I'm Jesus with a lasergun. And you're all going to hell[/i] - Scud the Disposable Assassin

jango fett fan
Yngling
Inlägg: 929
Blev medlem: 26 juni 2005 kl. 19:44
Ort: Bromma

Inlägg av jango fett fan » 10 januari 2006 kl. 19:41

ja, men ungefär nästan
[img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/8/wow.gif[/img]

Estupendo!

Linus Skywalker
Rymdpilot
Inlägg: 664
Blev medlem: 27 juni 2005 kl. 17:53

Inlägg av Linus Skywalker » 12 januari 2006 kl. 20:36

Monotross rulez :wink:
[size=75]"Remember... The force will be with you,always"[/size]

Användarvisningsbild
Darth Pyroman
Fuktfarmare
Inlägg: 341
Blev medlem: 3 april 2005 kl. 20:39
Ort: Stockholm, Botkyrka

Inlägg av Darth Pyroman » 13 januari 2006 kl. 22:31

Asbra skrivet, det där med Jaster, det är ju det Jango Fett Open Seasons berättar om. Den är asbra :D
"For over a thousand generations the jedi knights were the guardians of peace and justice in the old republic, before the dark times, before the empire"

Användarvisningsbild
Silk
Yngling
Inlägg: 1033
Blev medlem: 8 april 2005 kl. 18:36

Inlägg av Silk » 13 januari 2006 kl. 23:35

Darth Pyroman skrev:Asbra skrivet, det där med Jaster, det är ju det Jango Fett Open Seasons berättar om. Den är asbra :D
Jag vet, jag har den..

Föresten så har jag editerat första inlägget då jag upptäckte att jag skrivit in felaktig information...
[i]I'm Jesus with a lasergun. And you're all going to hell[/i] - Scud the Disposable Assassin

Användarvisningsbild
Dark_Ganon
Padawan
Inlägg: 1208
Blev medlem: 19 augusti 2005 kl. 10:16
Ort: Karlskrona

Inlägg av Dark_Ganon » 13 januari 2006 kl. 23:38

Silk skrev:
Darth Pyroman skrev:Asbra skrivet, det där med Jaster, det är ju det Jango Fett Open Seasons berättar om. Den är asbra :D
Jag vet, jag har den..

Föresten så har jag editerat första inlägget då jag upptäckte att jag skrivit in felaktig information...
Vad var felaktigt?
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/12/LP.jpg[/img][/url]

[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/8/wow.gif[/img][/url]

Användarvisningsbild
Silk
Yngling
Inlägg: 1033
Blev medlem: 8 april 2005 kl. 18:36

Inlägg av Silk » 13 januari 2006 kl. 23:40

Dark_Ganon skrev:
Silk skrev:
Darth Pyroman skrev:Asbra skrivet, det där med Jaster, det är ju det Jango Fett Open Seasons berättar om. Den är asbra :D
Jag vet, jag har den..

Föresten så har jag editerat första inlägget då jag upptäckte att jag skrivit in felaktig information...
Vad var felaktigt?
En liten detalj om Ailyn Vel, det visade sig att hon inte stal Fenn´s armor på Shogun utan lämnade den kvar och den armor som hon använde när hon föreställde Boba Fett var Spar´s som hon tagit då hon dödat honom...
[i]I'm Jesus with a lasergun. And you're all going to hell[/i] - Scud the Disposable Assassin

Användarvisningsbild
Dark_Ganon
Padawan
Inlägg: 1208
Blev medlem: 19 augusti 2005 kl. 10:16
Ort: Karlskrona

Inlägg av Dark_Ganon » 13 januari 2006 kl. 23:45

NU när ajg kom och tänka på det.. Varför inte lägga ut texten på atiklar. Helt värdig en plats i "hall of fame".
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/12/LP.jpg[/img][/url]

[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/8/wow.gif[/img][/url]

Användarvisningsbild
Silk
Yngling
Inlägg: 1033
Blev medlem: 8 april 2005 kl. 18:36

Inlägg av Silk » 14 januari 2006 kl. 00:35

Dark_Ganon skrev:NU när ajg kom och tänka på det.. Varför inte lägga ut texten på atiklar. Helt värdig en plats i "hall of fame".
Nja, inte riktigt min stil, plus att de som ligger där ska väl bara vara Filmrelaterade och allt det här är ju bara EU...
[i]I'm Jesus with a lasergun. And you're all going to hell[/i] - Scud the Disposable Assassin

Skriv svar