Darth Bane

Diskutera berättelserna som spann vidare på Star Wars-sagan, och numera inte är en del av kanon.
Användarvisningsbild
DarkLordKaan
Wompråtta
Inlägg: 43
Blev medlem: 7 maj 2011 kl. 17:30
Ort: Bollnäs

Darth Bane

Inlägg av DarkLordKaan » 7 maj 2011 kl. 17:40

Rätt så intresant karaktär måste man ju säga.
Our first catch of the day.

Användarvisningsbild
Darth Bane
Yngling
Inlägg: 889
Blev medlem: 20 februari 2010 kl. 22:06

Re: Darth bane

Inlägg av Darth Bane » 7 maj 2011 kl. 18:30

Den bästa av dom alla 8)
"There are no other Sith. There never will be, except for us. One Master and one apprentice; one to embody the power, the other to crave it."
-Darth Bane

Användarvisningsbild
master Windu
Droid
Inlägg: 189
Blev medlem: 23 januari 2010 kl. 12:12

Re: Darth bane

Inlägg av master Windu » 14 maj 2011 kl. 12:40

tycker tråden behöver lite färg så här en bra bild

Bild
"I have to give you credit. You led me on quite a chase. But nobody gets away from Calo Nord in the end."

Användarvisningsbild
DarkLordKaan
Wompråtta
Inlägg: 43
Blev medlem: 7 maj 2011 kl. 17:30
Ort: Bollnäs

Re: Darth bane

Inlägg av DarkLordKaan » 14 maj 2011 kl. 15:55

master Windu skrev:tycker tråden behöver lite färg så här en bra bild

Bild
tack för färgen :wink:
Our first catch of the day.

Användarvisningsbild
Dark-lord
Jedirådsmedlem
Inlägg: 5325
Blev medlem: 29 december 2009 kl. 21:56
Ort: Örebro

Re: Darth bane

Inlägg av Dark-lord » 23 maj 2011 kl. 16:35

Aha, den berömda sithen som skapade "De tvås styre/The rule of two", och har blivit huvudkaraktär i tre mästerskrivna böcker(av vad jag hört), han nämns också på många nadra punkter(The Phantom menace romanen, och Legacy serierna bland annat). Ska absolut köpa böckerna om honom någon gång.

Får att inleda tråden så kommer jag med en fråga: Var det så att han upplöste Sith Imperiet när han skapade De tvås styre? Isåfall, hur gjorde han? Dödade han alla? Eller får man vet det i böckerna? (som alla vet så måste man alltid sätta spoilervarning när man ska spoila om EU)
“This will be a day long remembered. It has seen the end of Kenobi, it will soon see the end of the rebellion.”

Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Re: Darth bane

Inlägg av Wilfer88 » 23 maj 2011 kl. 19:27

Eh, nej. Spoilarvarning är mest för aktuella verk, eller om man så vill riktiga huvudmoment i äldre verk, men allt som har många år på nacken är frivilligt om man vill dölja eller inte. Folk som inte vill bli spoilade bör veta bättre än att dra sig till ställen där spoilers kan finnas. Sunt förnuft.

Bane lärde sig det som Brotherhood of Darkness hade att erbjuda. Men Bane såg att de gamla Sitherna från förr i tiden hade ännu mer kunskap om kraften än de nuvarande Sitherna. Detta tillsammans med att Brotherhood of Darkness hade en viss jämställdhet-syn mellan alla Sith Lords, fick Bane att bli övertygad att de inte betedde sig som riktiga Sither bör, och därför måste de krossas.

Samtidigt som Brotherhood of Darkness var i krig mot Jedi-riddarna så skapade Bane en plan som såg till att så många som möjligt dog i slutstriden. Makt-manipulation och Thought Bomb var ingredienserna han använde. Han dräpte en del Sither på egen hand, men huvuddelen av hans offer blev dödade på andra sätt. Han lyckades göra slut på Sitherna satt det bara var han kvar, satt han i hemlighet kunde föra Rule of Two vidare medan de riktiga fienderna: Jedis, trodde de besegrat sin huvudfiende.

Banes plan var att i det dolda påverka galaxen satt Jedi-riddarna gick under. Den mörka sidan var som starkast när den fokuserades i så få individer som möjligt. Ju fler starka individer som kunde dra kraft ur den mörka sidan, desto svagare blev varje individs potential. Sen ville han undvika att Sithernas egna ambition blev deras undergång. Många gånger har Sither slagits mot varandra istället för mot Jedis. En vinst mot Jedis blev säkrad iom Rule of Two.
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Användarvisningsbild
DarkLordKaan
Wompråtta
Inlägg: 43
Blev medlem: 7 maj 2011 kl. 17:30
Ort: Bollnäs

Re: Darth Bane

Inlägg av DarkLordKaan » 23 maj 2011 kl. 21:23

En sak jag tycker är konstigt är att varför dödade Bane inte bara lord Kaan istället för att döda alla sither så kunde han ta kaans plast som dark lord så kunde han göra vad han ville med sitherna jag vet att alla sither stred mot varandra men han är ju en sith'ari ju så alla sith borde ju frukta honom och lyda honom.
Our first catch of the day.

Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Re: Darth Bane

Inlägg av Wilfer88 » 23 maj 2011 kl. 22:22

DarkLordKaan skrev:En sak jag tycker är konstigt är att varför dödade Bane inte bara lord Kaan istället för att döda alla sither så kunde han ta kaans plast som dark lord så kunde han göra vad han ville med sitherna jag vet att alla sither stred mot varandra men han är ju en sith'ari ju så alla sith borde ju frukta honom och lyda honom.
Under hans tid var det ingen som visste att han var Sith'ari, vissa gissade dock. Men ingen visste säkert. Bane fick chansen att ta över Sitherna, men de var alldeles för korrupta i felaktiga läror att han hellre såg att alla dog. Och han visste att om den mörka sidan fokuserades till ett färre antal, så kunde han bli ännu mäktigare. Sitherna fruktade redan Bane innan han beslutade att alla skulle dö. Bane kallade sig själv Darth Bane med kunskapen att "Darth" betyder att man anser sig bättre än andra, även bättre än andra Sither (något som den tidens Sither försökte undvika för att hålla alla enade i kampen mot jedi)

Och med Thought Bomb så såg Bane chansen att väldigt många Jedis också dog. Han kunde alltså få total dominans över Sitherna (eftersom han var själv) samt göra ett kraftigt slag mot sina riktiga fiender. Skulle han döda Kaan fanns en självklar risk att de som var kvar skulle motarbeta honom. Även om de fruktade och lydde honom så visste han att deras natur skulle föra dem till att förråda honom. Han var starkare än alla andra, men inte om han hade alla mot sig. Det var säkrare att göra sig av med alla och skaffa sig en egen lärling, samtidigt som han kunde söka ny kunskap som Brotherhood of Darkness helt klart saknade.
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Användarvisningsbild
Jedi_Visse
Jedimästare
Inlägg: 3704
Blev medlem: 5 februari 2005 kl. 22:09
Ort: Lund

Re: Darth Bane

Inlägg av Jedi_Visse » 13 september 2011 kl. 01:05

Glöm inte att gamla Gittan (råkade först skriva F istället för G) överlevde the thought bomb!
(Ett tag i alla fall.... :roll: )
"It's not the size of the Jedi or the amount of power running through her lightsaber, but the strength of her heart." - Barriss Offee

Skriv svar