Vem blir nya filmskurken?

Diskutera den första av de nya filmerna som har premiär 2015. OBS! Läs reglerna.
Kategoriregler
Om en tråd innehåller spoilers, eller troliga spoilers, ska trådens rubrik tydligt märkas upp. Varje spoilertråd ska börja med "Spoiler:" följt av en tydlig men spoilerfri rubrik.

Samtliga spoilers i en tråds inlägg ska döljas med hjälp av spoilerfunktionen, d.v.s. taggen [spoiler][/spoiler].
Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Wilfer88 » 14 juni 2014 kl. 14:31

Jag har ju en ganska stor förkärlek till filmskurkarna i Star Wars jämfört med mitt intresse för hjältarna, så en stor grej för Episod 7 och de kommande filmerna, är just då vilken, eller vilka som blir filmens skurk.

Finns ju en längre lista med alternativ om man kollar till Legends som var den gamla canon som inte är aktuell längre. Detta gör dock möjligheterna ännu större än tidigare. Tänkte jag tar upp de kandidater som finns.

Klonad Kejsare
Grand Admiral Thrawn
Exar Kun (spöke)
Lumiya
Darth Caedus
Darth Krayt
Supreme Overlord Shimrra (Yuuzhan Vong)
Lost tribe of the Sith
Abeloth

Det är liksom stornamnen, förutom Lost tribe som är en grupp, men en intressant sån som kan funka på film. Sen finns det ju de onämnbara möjliga skurkarna. En jedi förrädare, (dark jedi), en förrädare till rebell alliansen/Republiken. Samt så tror jag väl inte Imperiet är raderat, så det öppnar ju fullt för ledare, generaler, amiraler, moffs, inquisitors som kan bli filmens huvudskurk. Någon av våra gamla hjältar kanske byter sida?

Blir skurken något som George Lucas skapat eller har J.J och andra upptäckt andra mer intressanta alternativ? Om vi säger att George Lucas fått inflytande i denna fråga, blir det då att Sitherna har gått helt bort nu när Vader och Kejsaren är borta? Det har ju låtit mycket som det, men Lucas är ju helt klart en inkonsekvent person som ändrar sig ofta på sin väg mot vad han uppfattar som perfektion i sin saga. Jag vill gärna här se hans mest aktuella verk för att upptäcka tecken på hur han tänker. Darth Maul räddade Lucas från en väldigt säker död. Och Mortis-trilogin och Yoda-avsnitten i säsong 6 av tcw visar att han gärna vill återgå till den mystiska delen av the Force, inte vetenskapligt förklara den med medicloriens. Detta tror jag kan ha en inverkan på valet av filmskurkar. Mystiska Force-varelser som Sonen och de typer Yoda möter kan ju bli skurkar, eller varför inte mer magi som Nightsisters. De är underhållande och intressanta, men kanske inte passande som huvudskurkar.

Ska vi gå till sånt som är något populärt med Star Wars skurkar, det är ju ändå sitherna, Darth Vader, Kejsaren, Darth Maul, Dooku. Vissa av dem blir inte bara uppskattade och ikoniska, de första 3 filmerna skapade kulturfenomen. På senare tid, när det kommer till att tappa hakan, är CGI-trailers som visade badass Sither i The Old Republic och The Force Unleashed mindre snälla Starkiller är ju sånt som fått folk att höja på ögonbrynen, även om resultaten i spelen inte fullt levererade. Och Darth Mauls återkomst i tcw, var väldigt kontroversiellt, men ändå, där får man säga att de lyckades. Och just därför, tror jag inte vi blir utan röda ljussablar i kommande filmen, detta trots att Anakin återställde "balansen" i kraften det sista han gjorde i Episod 6. Något måste väl åter rubba om balansen om Luke Skywalker fått bygga upp en ny Jedi Order under 30 års tid :wink:


När det kommer till mitt val, om ej, det mest troligaste, så vill jag helst se Lumiya som den nya trilogins huvudskurk. En ambitiös och smart kvinna. Nightsiters, Sith spöken, dark jedis kan få bli sekundära skurkar, men jag vill se Lumiya med hennes Lightwhip som den dominerande skurken. Hennes strider blir de största och viktigaste. Det är vad jag vill.
Och det jag vill, är nog inte alls troligt. Överrasknings-momentet försvinner ju helt. Jag tror, det mest sannolikast blir att J.J, Lucas, producenterna och de andra som medverkar, har kommit på några bra och smart som funkar, är överraskande och kan vara bättre än de tidigare historierna som gjorts.
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Användarvisningsbild
Fredrik Jonsson
Administratör
Inlägg: 3132
Blev medlem: 7 september 2004 kl. 16:22
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Fredrik Jonsson » 17 juni 2014 kl. 17:36

Det är väldigt få av de skurkar som du listar som jag egentligen tycker är tillräckligt intressanta för att kunna driva en filmtrilogi. De flesta som vi fått se i Legends (det känns fel att skriva så istället för EU) är ju bara bleka kopior av dem vi fått se i filmerna.

Även om vi kanske inte får se Thrawn (även fast det vore roligt) så tror jag nog att vi kommer få se någon typ av Thrawn-person. En stark militärperson som är ett strategiskt geni. Det är ju egentligen det mest logiska om de inte går på Sith-spåret.

Men jag lutar mer och mer åt att jag tror att kejsaren kommer tillbaka i någon form. Men inte i klonad form. Det känns på något sätt fel om vi har dragits med sitherna som skurkar i sex filmer och det helt plötsligt skulle bli en sprillans ny skurk som får avsluta sagan.

Palpatine kanske var riktigt nära att upptäcka hemligheten med evigt liv, och att hans ande klamrar sig fast och att han med sina sista krafter försöker störta jediorden. Det skulle då krävas någon slags inre resa för jediriddarna, där man förstår essensen av Kraften för att fullständigt förgöra kejsaren och det som återstår av honom.

Mitt wildcard när det kommer till gissningar är att Luke går bananas och följer i Anakins fotspår.
[i]"Everything is going as planned"[/i]

Användarvisningsbild
Jonipoon
Jediriddare
Inlägg: 2049
Blev medlem: 12 juni 2005 kl. 11:53
Ort: Tipoca City, Kamino
Kontakt:

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Jonipoon » 18 juni 2014 kl. 20:55

Jag tippar på Darth Plagueis.

Jag tror inte att Palpatine dödade Plagueis. Jag tror han frös ner honom i karbonit på Korriban, ifall hans plan att ta över galaxen misslyckades så skulle det gå att återuppväcka Plagueis. Fast jag vet att det låter som en dålig fanfic.
I am not part of the dark — simply deeper in the shadows.
― Quinlan Vos

Användarvisningsbild
Storm
Administratör
Inlägg: 461
Blev medlem: 22 september 2004 kl. 08:22
Ort: Växjö
Kontakt:

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Storm » 19 juni 2014 kl. 08:43

Sätter detta i spoiler tag, dock så är det väldigt långsökt men rykten är där och det kan vara någon som inte vill veta något.
Spoiler!
Det florerar ett rykte att filmen skurkar ska vara Dark Jedis eller liknande som försöker återuppväcka en sith.
Med dem har de ett elitband av Stormtroopers eller Clonetroopers
Detta ska de försöka med i 2 filmer och i slutet av andra så ska de lyckas.
Därav att vi inte vet vem som ska spela "storskurken" då den säkert tillsätts om 2-3 år.
Det skulle dock kunna innebära återväckandet av Kejsaren eller Darth Vader. Då det inte finns mycket mer siths att ta av eftersom de slängt bort det mesta i EU nu.
Det kan även vara så att det blir någon helt ny, dock så måste denna nya kunna kommendera hela Imperiets styrkor på ett trovärdigt sätt. Vem som helst kan ju inte bara komma och ta över 200 stjänkryssare. För det lär ju behövas för att ta vöer en galax, det gör inte en snubbe/dudette i en handvändning.
Hoppas dock inte på att det blir en typ Darth Maul, en riktig filmskurk ska inte behöva slåss, han har folk som slåss åt honom.
"- Set for Stun.."
Följ oss på Facebook!
http://www.facebook.com/pages/Starwarsse/306168473989

Användarvisningsbild
Dark-lord
Jedirådsmedlem
Inlägg: 5325
Blev medlem: 29 december 2009 kl. 21:56
Ort: Örebro

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Dark-lord » 19 juni 2014 kl. 11:16

Personligen hoppas jag att om de inte skapar någon ny, så blir det Lumiya eller Thrawn.

Om någon måste återupplivas så Kejsaren, vore hemskt om de återupplivade Vader och hade honom som filmens skurk. Skulle tillintegöra hela hans uppoffring i Jedins Återkomst.

Jonipoon, Plagueis idén var inget jag skulle hänga i julgranen direkt. Menar inget illa, du är bra på att komma på berättelser osv, men det där var ingen bra idé alls. Att tvinga fansen att läsa massa EU för att fattar något, är sånt som gör dåliga filmer.

Kan tänka mig att om hon som spelar Brienne i Game of Thrones är med såsom ryktena säger kanske hon spelar Lumiya, the dark lady of the Sith. Skulle på alla sätt vara en helt unik uppsättning av skurk med sin ljuspiska. Som jag redan nämnt i andra trådar vill jag gärna se Lumiya och Thrawn teama up som trilogins skurkar!



Skurkar jag helst slipper:

Skurkar med forcerade relationer till tidigare skurkar, såsom "Det här är Darth Mauls son och han hatar Jedis efter vad som hände för 70-80 år sedan".

En kliché Sith som har en röd ljussabel, skrattar ondskefullt, är riktigt ond och dödar alla som misslyckas.

En ny Hutt, Jabba räcker.
“This will be a day long remembered. It has seen the end of Kenobi, it will soon see the end of the rebellion.”

Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Wilfer88 » 19 juni 2014 kl. 21:06

Fredrik: Känns ändå inte Palpatine som ganska gammalt. Dark Empire med Palpatine som huvudskurk var ju egentligen en av de första idéerna som lades till i EU. Personligen gillade jag det, då det kändes som en allvarlig och mörk tid med mycket som stod på spel. Och Imperiet som åter är på frammarsch var kul att se. Men jag tror inte det är J.J stil med en nytändning som inte är mer nytt än så.

Storm:
Känns det inte som om, de tidigare episoderna, Harry Potter, Sagan om Ringen osv kört med tricket av en vilande huvudskurk som framträder mer och mer medan andra mindre viktiga fått agera en skurk blir besegrad av hjältarna avsnitt efter avsnitt? Jag är lite less på det upplägget då det oftast blir onödigt utdraget med en massa meningslösa sido-spår som knappt håller uppe ens intresse. Det går ju att få det att funka, men jag vill gärna se något annat.

Dark-lord: Viktig poäng, forcerade relationer är verkligen något jag hoppas vi får slippa. När det gäller just skurken, skurkarna, så vill jag verkligen inte höra hur de vill hämnas för vad som hänt med deras fäder. Det är bara så ynkligt och så fullständigt omotiverande och brist på känslor för ett tittare se en skurk man troligtvis inte kommer känna för ska hämnas.
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Användarvisningsbild
Jonipoon
Jediriddare
Inlägg: 2049
Blev medlem: 12 juni 2005 kl. 11:53
Ort: Tipoca City, Kamino
Kontakt:

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Jonipoon » 21 juni 2014 kl. 18:04

Dark-lord skrev:Jonipoon, Plagueis idén var inget jag skulle hänga i julgranen direkt. Menar inget illa, du är bra på att komma på berättelser osv, men det där var ingen bra idé alls. Att tvinga fansen att läsa massa EU för att fattar något, är sånt som gör dåliga filmer.
Plagueis är inte EU, han är en karaktär som nämns och pratas om i Episod III och tillhör därför canon. Man behöver inte alls läsa något EU för att bygga upp en historia i filmerna.

Lustigt att du själv nämner Thrawn som personlig favorit som är en klockren EU-karaktär till skillnad från Plagueis.
I am not part of the dark — simply deeper in the shadows.
― Quinlan Vos

Användarvisningsbild
Dark-lord
Jedirådsmedlem
Inlägg: 5325
Blev medlem: 29 december 2009 kl. 21:56
Ort: Örebro

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Dark-lord » 21 juni 2014 kl. 22:16

Jonipoon skrev:
Dark-lord skrev:Jonipoon, Plagueis idén var inget jag skulle hänga i julgranen direkt. Menar inget illa, du är bra på att komma på berättelser osv, men det där var ingen bra idé alls. Att tvinga fansen att läsa massa EU för att fattar något, är sånt som gör dåliga filmer.
Plagueis är inte EU, han är en karaktär som nämns och pratas om i Episod III och tillhör därför canon. Man behöver inte alls läsa något EU för att bygga upp en historia i filmerna.

Lustigt att du själv nämner Thrawn som personlig favorit som är en klockren EU-karaktär till skillnad från Plagueis.
Eftersom Thrawn aldrig varit med i filmerna tänkte jag mig något av en remake av honom, filmens egen tolkning av honom.

Menar inte detta som något prequel bashing utan bara vad jag själv tror, J.J förstår att många ogillade prequel filmerna och försöker därför inte göra folk arga genom att dra in massa små plot points från de, såsom Plagueis. Som sagt, försöker inte skitkasta PT på något sätt nu utan det är bara en teori.

Menade att Plagueis till största del har en roll i EU, i sin bok.
“This will be a day long remembered. It has seen the end of Kenobi, it will soon see the end of the rebellion.”

Användarvisningsbild
Jonipoon
Jediriddare
Inlägg: 2049
Blev medlem: 12 juni 2005 kl. 11:53
Ort: Tipoca City, Kamino
Kontakt:

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Jonipoon » 23 juni 2014 kl. 20:43

Dark-lord skrev:Eftersom Thrawn aldrig varit med i filmerna tänkte jag mig något av en remake av honom, filmens egen tolkning av honom.

Menar inte detta som något prequel bashing utan bara vad jag själv tror, J.J förstår att många ogillade prequel filmerna och försöker därför inte göra folk arga genom att dra in massa små plot points från de, såsom Plagueis. Som sagt, försöker inte skitkasta PT på något sätt nu utan det är bara en teori.

Menade att Plagueis till största del har en roll i EU, i sin bok.
Jag nämnde aldrig något om prequel bashing. :wink:

Många av de äldre fansen tycker faktiskt att opera-scenen i Episod III är en av de bästa scenerna i alla 6 filmerna. Med det sagt behöver det inte det betyda att de automatiskt gillar Plagueis, men man behöver inte säga att de ogillar honom heller.
I am not part of the dark — simply deeper in the shadows.
― Quinlan Vos

Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Wilfer88 » 25 juni 2014 kl. 17:48

Nåt som inte nämns här men som kommit upp i ett nytt rykte är att Mandaloriens ska vara filmens skurkar. Boba och Jango Fett stil alltså. Och de som sett the clone wars vet ju att Death Watch till slut fick en ganska framträdande roll iom Darth Mauls återkomst. Och det blev ju faktiskt riktigt bra trots att vi fick beblanda oss med pacifistiska mandaloriens till en början.

Och med gamla canon struket, så kan ju Mandaloriens få en helt annan roll en tidigare. I Kotor-eran, alltså långt före filmernas tid, så berättas det ju om Mandaloriens som slogs för herravälde över galaxen. De slogs mot Jedis och Republiken bara för den sportsliga utmaningen och hedern över att vinna över såna motståndare.

Jag finner det inte osannolikt att de kan bli skurkar i kommande filmerna. Fast kanske inte som huvudskurkar. Men nog fan skulle det var skoj att se Jedis puckla på resterna av Imperiet, och sen dyker det upp en massa Boba Fett som ställer till det för allt och alla som en tredje part i ett krig.
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Användarvisningsbild
Jonipoon
Jediriddare
Inlägg: 2049
Blev medlem: 12 juni 2005 kl. 11:53
Ort: Tipoca City, Kamino
Kontakt:

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Jonipoon » 26 juni 2014 kl. 16:01

Wilfer88 skrev:Nåt som inte nämns här men som kommit upp i ett nytt rykte är att Mandaloriens ska vara filmens skurkar. Boba och Jango Fett stil alltså. Och de som sett the clone wars vet ju att Death Watch till slut fick en ganska framträdande roll iom Darth Mauls återkomst. Och det blev ju faktiskt riktigt bra trots att vi fick beblanda oss med pacifistiska mandaloriens till en början.

Och med gamla canon struket, så kan ju Mandaloriens få en helt annan roll en tidigare. I Kotor-eran, alltså långt före filmernas tid, så berättas det ju om Mandaloriens som slogs för herravälde över galaxen. De slogs mot Jedis och Republiken bara för den sportsliga utmaningen och hedern över att vinna över såna motståndare.

Jag finner det inte osannolikt att de kan bli skurkar i kommande filmerna. Fast kanske inte som huvudskurkar. Men nog fan skulle det var skoj att se Jedis puckla på resterna av Imperiet, och sen dyker det upp en massa Boba Fett som ställer till det för allt och alla som en tredje part i ett krig.
Jag hoppas innerligt att det bara är ännu ett dumt rykte. Det har varit ganska många rykten om storyleaks på senaste tiden och allt har visat sig vara falskt.

Det måste vara Jedi vs Sith helt enkelt, annars är det inte Star Wars.
I am not part of the dark — simply deeper in the shadows.
― Quinlan Vos

Användarvisningsbild
Dark-lord
Jedirådsmedlem
Inlägg: 5325
Blev medlem: 29 december 2009 kl. 21:56
Ort: Örebro

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Dark-lord » 26 juni 2014 kl. 17:31

Jonipoon skrev: Det måste vara Jedi vs Sith helt enkelt, annars är det inte Star Wars.
Det där vet jag inte om jag håller med om. I OT fanns det inget som hette Sith ännu, det är en retcon från PT, Vader var endast en förrädare, inte någon medlem av en helt annan order. Så det går bort. Jedi fanns det väldigt få av också, de var som mystiska och mytologiska munkar/krigare från en annan tid.

Och tror nog alla håller med om att OT var SW. :)

Jag tycker personligen Mandalorians som skurkar låter som en bra idé, en riktigt bra idé! Något nytt istället för Imperiet skulle jag inte säga nej till, känns som om de ska vara besegrade efter Jedins Återkomst tycker jag.

Återigen, försöker inte klanka ner på PT som många av er tror om mig, de har absolut sina stunder. Jag menar bara att Star Wars inte måste ha massvis med ljussablar som flashar runt överallt, för om vi tänker tillbaka på de gamla filmerna fanns det inte särskilt många alls. Jag vill helst ha EpVII på ett mer traditionellt vis. Detta kommer från en 16 årig grabbs mun, men jag har min egen åsikt.
“This will be a day long remembered. It has seen the end of Kenobi, it will soon see the end of the rebellion.”

Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Wilfer88 » 14 juli 2014 kl. 09:47

Sith fanns ju inte som namn , men betyder ju inte att det inte fanns svartklädda män som ströp folk, skjuter blixtar och har röda ljussablar. Det är sånt folk minns. Så nog behövs sånt i nästa film med.

De kan ju alltid försöka behålla det som var bra från förr, lära sig av misstagen, och utveckla något nytt så att vi inte bara får en platt kopia av det gamla. Att göra som i OT och tro det är en mirakelmedicin för en bra film, det är att göra ett stort misstag. Rätt känsla ska man hitta, men sen måste man också utveckla berättelsen för att få något som passar idag. Vader och Kejsaren har utvecklats och är Sith Lords. Berättelsen om och hur från OT har utvecklats genom PT och ska självklart även gälla ST. Jag ser det som självklart, då ingenting av det dåliga i PT hade något med det att göra.
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Användarvisningsbild
Dark-lord
Jedirådsmedlem
Inlägg: 5325
Blev medlem: 29 december 2009 kl. 21:56
Ort: Örebro

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Dark-lord » 14 juli 2014 kl. 10:45

Wilfer88 skrev:Sith fanns ju inte som namn , men betyder ju inte att det inte fanns svartklädda män som ströp folk, skjuter blixtar och har röda ljussablar. Det är sånt folk minns. Så nog behövs sånt i nästa film med.
Det fanns en sådan karaktär, som var en fallen Jediriddare som fortfarande höll sig till deras tro och vapenval, det var något som gjorde honom unik. Kejsaren var en användare av den mörka sidan av kraften ja, kan väl acceptera din poäng där.


Kanske låter lite väl negativ, mer än vad jag är. Gillar många historier där konceptet av Sither används, men om man verkligen tänker efter så är det egentligen inte den bästa idén, massor av skurkar som har samma namn som skurken i klassiska filmerna(Darth) och användare exakt samma vapen. Men förstår liksom du säger att de förmodligen inte kommer ändra på det i de nya filmerna, och är helt ok med det! ;)

Jag har inte varit med från början och ansett detta om konceptet Sith, introducerades till Star Wars via Episod 3 när jag var 11 år gammal och då var ju Sith redan någon väletablerat. Är mest en tankegång jag insett/fått på senare år.
“This will be a day long remembered. It has seen the end of Kenobi, it will soon see the end of the rebellion.”

Användarvisningsbild
Wilfer88
Administratör
Inlägg: 3906
Blev medlem: 19 mars 2005 kl. 11:27

Re: Vem blir nya filmskurken?

Inlägg av Wilfer88 » 14 juli 2014 kl. 11:48

Kan ju inte minnas exakt vilken som var första scenen i Epi 1 där Sith nämndes med ord först, men kan nog vara Qui Gon Jinn när han talar till Rådet. Men till och med Nute Gunray hade koll på att hans hemliga partner var en Sith.

Så du hade väl en del att ta igen om du upptäckte Sith-ordern i Epi3 och inte att de varit med redan 1999 iom Epi1. Tidigaste verket utanför filmerna, det vet jag dock inte.
Always two, there are. No more, no less. A master, and an apprentice

Skriv svar