Vad har du för roll på StarWars.se?

Redaktör och webbdesigner.

 

Vilken är din favoritfilm eller tv-serie?

Episod VI: Jedins återkomst (mycket) tätt följt av Episod III: Mörkrets hämnd.

 

Vem är du?

Jag är en utbildad ingenjör inom medieteknik med stort intresse för film och tv-spel. Jag började intressera mig för webbdesign tidigt och 2003 startade jag StarWars.se eftersom jag tyckte det saknades en bra, svensk webbplats som innehöll det jag ville.

 

Varför älskar du Star Wars?

Jag har alltid lockats av storslagna berättelser som innehåller hjältar och spännande äventyr. Att kalla en film för "matiné" är för mig en hedersbetygelse.

 

Finns det något du inte gillar med Star Wars?

Finn i The Force Awakens — en mänsklig och (om möjligt) ännu mer enerverande Jar Jar Binks.

 

Vilken var din första Star Wars-upplevelse?

Det är något av en flerstegsraket. I december 1997 var jag 11 år och åkte inte bara buss till och från skolan, utan var även tvungen att byta buss. Det blev alltid lite väntetid i bussbytet hem och därför gick jag ofta in i den lokala leksaksbutiken för att fördriva tiden. Varje dag, samma sak. Jag gick förbi hyllan med Star Wars-leksaker hundratals gånger utan att förstå grejen. Det såg väldigt fånigt ut.

Men en dag hände något när jag gick min vanliga runda i leksaksbutiken. Det var ett uppvaknande. Det tog bokstavligen en sekund för mitt intresse att gå från noll till hundra. Jag blev nästan besatt av allt som hade med Star Wars att göra, och det trots att jag ännu inte hade sett filmerna.

Mitt nyfunna intresse var förövrigt inte helt populärt i familjen. Det sägs att alla julklappar redan var inköpta när jag strax innan jul skrev om hela önskelistan för att inkludera Star Wars-prylar. Efter julhelgen hade jag sett hela originaltrilogin i ett sträck från början till slut. Hela min värld var förändrad.

 

Om du var en karaktär i Star Wars, vem skulle du vara?

Luke Skywalker. För att jag är så snäll. Och har planer på att rädda världen.

 

Om du skulle cos-playa en karaktär skulle det vara...

...över min döda kropp.

 

Om du fick önska skulle nästa Star Wars film bli...

...äventyrsfylld, lite skitig och inte innehålla några kända karaktärer alls.