Det händer mycket i Star Wars-världen och flera nya projekt har presenterats under årets första månader. I samband med detta har Disney också meddelat att man arbetar med att lansera en helt ny streamingtjänst, som förväntas slå ut alla andra streamingplattformar på marknaden. För det kommer inte bara att vara Disneys produktioner och filmer som kommer att visas på den här plattformen. Tidigare i mars meddelade megakoncernen att man hade köpt rättigheterna till att även strömma film och serier från 21st Century Fox.

Ny trilogi, ny serie och nya projekt

Näst på tur att gå upp på bioduken är filmen om Han Solo, nämligen Solo: A Star Wars Story, som har premiär i slutet av maj. I den filmen kommer vi att möta en karaktär som spelas av Iron Man-skådespelaren och tillika regissören Jon Favreau, som snart även kan titulera sig som Star Wars-regissör. Under 2019 kommer man att spela in en helt ny Star Wars-serie som regisseras av just Favreau. Vad som är nytt med den här serien är att den till skillnad mot tidigare serier, inte kommer att vara animerad, utan så kallad ”live action”. Ännu finns inga detaljer kring vad den ska handla om eller vilka skådespelare som ska vara med.

Utöver serien kommer det även att komma ytterligare en trilogi som ska fortsätta på den senaste filmen The Last Jedi. Det kommer även att göras ytterligare två fristående filmer, och som den här gången kommer att regisseras av skaparna av hit-serien Game of Thrones, nämligen David Benioff och D. B. Weiss.

("Star Wars Force Awaken Featured Image" (Public Domain) tagen av brendarochelle.)

 

Live-streamingen tar över

Oavsett om det gäller spel, böcker, film eller musik så har streamingtjänsterna tagit över från de traditionella sätten man läste, spelade och så vidare. Man räknar nu med att det traditionella tv-tittande årligen sjunker med 10 procent. Det har blivit en naturlig utveckling att välja streaming, eftersom det både är mer tillgängligt och mer skräddarsytt. Genom att exempelvis spela NetEnt casino får man tillgång till alla spel från den svenska tillverkaren, och man kan välja precis det man känner för att spela, vare sig det är Mega Fortune eller Arabian Nights. Samma sak gäller för musikstreaming och streaming av filmer och serier. Det har gjort att Disney nu vill lansera sin egen streamingtjänst, och därmed kommer att ta bort alla sina produktioner från konkurrenter som HBO och Netflix.

("Disney" (CC BY 2.0) tagen av ezhikoff.)

 

Förväntas slå ut marknaden

Disney gick redan 2016 ut med att de skulle starta sin egen streamingtjänst, och de har nu meddelat att man kommer att lansera sin ännu ej namngivna tjänst under 2019. Likt Netflix kommer de att producera sina egna serier och filmer, och man kommer att flytta både kanalutbud (såsom Disney Channel och Disney Junior), filmer och serier till plattformen, samt utbudet från produktionsbolaget 21st Century Fox. Detta kommer att sätta press på marknaden, för till råga på allt har de meddelat att deras tjänst kommer att vara mycket billigare än sina konkurrenters.