Olika spel i "Battle Royale"-genren har på senare tid blivit omåttligt populära, det vill säga den typen av spel där det handlar om att bli den sista överlevande som i till exempel Fortnite, Overwatch och PlayerUnknown's Battlegrounds. Det är till och med så att vissa andra spel börjat utrustats med olika former av "Battle Royale"-spelläge. Frågan är om Star Wars Battlefront 2 också kan få ett "Battle Royale"-spelläge?

 

Fortnite i samarbete med Avengers

I våras fick vi se en crossover mellan Fortnite och Marvels "Avengers: Infinity War" när Thanos invaderade spelet under en begränsad tid. 

Crossovern gjorde det möjligt att för spelare att anta Thanos gestalt och samtidigt då få tillgång till en rad olika superkrafter, vilket i sin tur gjorde att man som spelare kunde radera ut allt motstånd.

Mycket talar nu för att vi även kommer att få se andra typer av crossovers mellan Fortnite och andra filmer, och varför inte då Star Wars. Hur skulle då en crossover mellan Fortnite och Star Wars kunna komma att se ut?

En möjlighet är förstås att spelarna kan leta upp ett ljussvärd och efter det spela som till exempel Luke Skywalker, Kylo Ren eller Darth Vader. 

En annan möjlighet är förstås att spelet "Star Wars Battlefront 2" utrustas med ett Battle Royale-spelläge, vilket i så fall skulle kunna se ut på liknande sätt. 

Källa: "Pixabay".

 

Battle Royale-genren populär

Om Battle Royale-genren och Star Wars kombineras på rätt sätt skulle det utan tvekan kunna bli en stor succé. Inte minst med på tanke på att olika spel i genren, som exempelvis Overwatch och PlayerUnknown's Battlegrounds är väldigt populära. Flera av spelen är dessutom populära i e-sportsammanhang, bland annat just Overwatch.

Overwatch har också en helt egen liga i form av Overwatch League med totalt tolv lag, varav nio är från USA. Övriga tre lag kommer Storbritannien, Sydkorea respektive Kina. 

Overwatch League har blivit så pass populärt att det till och med går att satsa på de olika matcherna i ligan, bland annat hos bet365 som erbjuder odds på Overwatch League. I mötet mellan exempelvis Philadelphia Fusion och Boston Uprising 11 juli går det att spela inte bara på vem som kommer att vinna hela matchen utan även vilket lag som kommer att vinna respektive karta med mera. För den som är intresserad är Boston Uprising favoriter till att ta hem matchen, i alla fall enligt oddsen. Seger för Boston Uprising ger 1.50 gånger pengarna medan seger för Philadelphia Fusion ger 2.50 gånger pengarna. 

 

Disney ett hinder?

Många av oss skulle förstås gärna se en kombination mellan Star Wars och Battle Royale i någon form. Kanske som ett tillägg till Fortnite eller som ett tillägg till Star Wars Battlefront 2. Dock Disney kan bli ett hinder då dessa gillar att hålla ett ganska starkt grepp om Star Wars och gärna inte vill att varumärket ska förknippas med vad som helst. Sedan 2012 är det som bekant Disney som äger rättigheterna till Star Wars-franchisen.

Förhoppningsvis kan Disney släppa lite på tyglarna och låta Star Wars-universumet flyga fritt för en gångs skull. 

Källa: "Pixabay".