Igår hade Rogue One: A Star Wars Story premiär i Sverige. Trycket har varit hårt på biljetter, i synnerhet till visningarna på SF Bios enda IMAX-biograf som är utsålda flera dagar framöver. Nu kommer en rejäl kalldusch för alla som har biljetter till IMAX. SF Bio meddelar att biografkomplexet Filmstaden Scandinavia – där IMAX-salongen är belägen – med omedelbar verkan stängs.

Det var i samband med en planerad besiktning av undertakskonstruktionen i salongerna på Filmstaden Scandinavia som man upptäckte brister och att det finns en risk att akustikplattor kan lossna. SF Bio vill inte riskera säkerheten för varken kunder eller personal och har därför tagit beslutet att tillfälligt stänga alla salonger till dess att felet åtgärdats.

SF Bio säger själva att de inte vet när arbetet kommer vara färdigt. Arbetet med IMAX-salongen prioriteras, med ambitionen att öppna så snart som möjligt. Man kommer succesivt att öppna salonger vartefter felen i dem blivit åtgärdade. De beräknar att dock det kommer ta minst en vecka innan alla salonger är i bruk. 

Köpta biljetter kan återlösas innan föreställningens början på valfri SF Bio. Om man bara reserverat sina biljetter, behöver man inte göra något alls.

För mer information hänvisar vi till SF Bios webbplats. Där kan man även nå deras kundservice. SF Bio meddelar även att det är ett stort tryck på deras kundservice för tillfället och att de arbetar för att kunna svara alla så snabbt som möjligt.