Manusförfattaren Gary Whitta är på plats på San Diego Comic Con. IGN:s reporter Chris Tilly fick ett snack med honom. Tyvärr är han förhindrad från att prata om detaljer kring Star Wars: Rogue One, men han kunde åtminstone ge sin syn på Lucasfilms nya satsning med antologifilmer.

"Jag är väldigt spänd inför hela det här antologispåret som de har börjat med," säger Gary Whitta. "Jag säger det inte bara för att jag har arbetat med en av filmerna. Men jag tycker att det är en lysande idé att inte bara fortsätta Skywalker-sagan med episoderna VIII, VIIII, IX och hur många de nu vill fortsätta med, men att kunna göra en spinoff och berätta andra historier inom Star Wars-universumet där du inte nödvändigtvis är begränsad av kärngruppen av karaktärer, eller var det utspelas i galaxen eller tidslinjen.

"Rogue One utspelas t.ex. innan den första Star Wars-filmen. Jag gissar på att filmen om unge Han Solo utspelas ännu tidigare i tidslinjen. Så de har gett dem själva stor flexibilitet att hoppa runt i Star Wars-universumet och välja intressanta karaktärer, händelser och berättelser som inte har berättats än."

Han passar även på att hylla den animerade tv-serien Star Wars Rebels.

"Om du inte redan tittar på Star Wars Rebels så borde du verkligen göra det för det är något av det bästa inom Star Wars, enligt mig, som har gjorts sedan Jedins Återkomst. Det verkligen klassisk Star Wars av den gamla skolan, de berättar fantastiska berättelser, och det utspelas några år innan Ett Nytt Hopp så man är precis där med x-vingar och TIE-fighters och bildandet av rebellalliansen. Det är en verkligt fantastisk och intressant del av tidslinjen med kanonbra karaktärer.

"Jag gör faktiskt lite arbete inför den kommande säsongen där jag skriver några avsnitt, så det är kul att få leka med några välkända karaktärer. Låt det inte avskräcka dig att det är animerat och att det skulle vara Star Wars för småbarn. Det är det inte. Det är riktigt häftigt."

Du kan se hela intervjun nedan där han även pratar om sin nya (icke Star Wars-relaterade) bok.