Under San Diego Comic Con släppte Lucafilm en video som tar oss med bakom kulisserna vid inspelningen av Star Wars: The Force Awakens, och den är laddad med minst lika mycket häftiga klipp som de två trailrarna vi fått tidigare.

Mer än 6 000 fans var på plats när regissören J.J. Abrams, producenten Kathleen Kennedy och manusförfattaren Lawrence Kasdan tog plats på scenen för en panel om den kommande Star Wars-filmen. Strax därefter skulle de även få sällskap av stora delar av skådespelarensemblen såsom Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Gwendoline Christie, Mark Hamill, Carrie Fisher och Harrison Ford.

Under panelen fick vi även veta att filmen just nu redigeras och klipps.

Man har lagt ner mycket möda på de praktiska effekterna i filmen, vilket vi bl.a. såg i en Omaze-video förra året då utomjordingen Bobbajo gick förbi i bakgrunden. Han var en av hundratals varelser som byggdes till filmen, och det hjälpte skådespelarna att ha något att reagera på.

"Man känner att de där vapnen är verkliga och att det är riktiga stormsoldater i bakgrunden," sa Lawrence Kasdan. "Allt var verkligt. Den delen gjorde vi rätt."