Vid den stora Disney-mässan D23 avslöjade Walt Disney Studios ordförande Alan Horn att manusförfattaren och regissören Colin Trevorrow kommer att regissera Star Wars: Episod IX som beräknas ha premiär 2019.

Produktionen av den sista filmen i den tredje trilogin kommer inte att påbörjas förrän om några år, men redan i år kommer Trevorrow att åka till Lucasfilm för att påbörja arbetet med konstnärerna och de övriga Star Wars-regissörerna.

Det kanske inte så konstigt att just Colin Trevorrow har väckt Kathleen Kennedys uppmärksamhet. Colin Trevorrows meritlista är inte särskilt lång men hans senaste film Jurassic World är en stor succé. Den är idag den tredje mest inkomstbringande filmen genom tiderna och har spelat in hisnande $1 582 400 000 (ca 13,5 miljarder kronor). Kathleen Kennedy har som producent för de tre första Jurassic Park-filmerna stor erfarenhet av dinosauriefilmerna. Sedan hon tog över rollen som VD för Lucasfilm har hennes make Frank Marshall - även han framgångsrik filmproducent - tagit över producentrollen för de filmerna.

"Colin är någon som jag har varit intresserad av att arbeta med ända sedan jag såg Safety Not Guaranteed," säger Kathleen Kennedy. "Kraften i den filmen tillsammans med den enorma succén i Jurassic World talar mycket om hans förmåga både som berättare och skicklig filmskapare. Vi är glada över att ha en sådan otrolig begåvning som Colin i vår familj och tar steget in i Star Wars-universumet."

Så här säger Trevorrow: "Det här är inte ett jobb, det är ett uppdrag. Det är en plats vid lägerelden, omgärdad av en extraordinär grupp bestående av berättare, filmskapare, konstnärer och hantverkare. Vi har ålagts att berätta nya historier för en yngre generation eftersom de förtjänar de som vi alla hade - en mytologi som vi kan kalla vår. Vi kommer att göra det här genom att kanalisera någonting som George Lucas ingav oss: gränslös kreativitet, ren uppfinningsförmåga och hopp."