I den allra första Star Wars-filmen från 1977 var den kallblodige guvernör Tarkin en central figur. Han spelades då av Peter Cushing som sedan tidigare var känd för sina rollprestationer i flertalet skräckfilmer. Den brittiske skådespelaren avled 1994 men nu tycks det som om man ska väcka honom till liv.

Enligt Daily Mail kommer Cushing att återskapas digitalt i filmen Rogue One som just nu spelas in vid Pinewood Studios och har premiär nästa år.

Så här säger en källa till Daily Mail: "Det här är ett av de mest komplexa och kostsamma CGI-återskapaden någonsin. Cushing är central för handlingen eftersom han var den som skapade Darth Vader och det finns en hel bakgrundshistoria att berätta."

Redan under inspelningen av Star Wars: Episod III - Mörkrets Hämnd var det tal om att återskapa Peter Cushing digitalt för Tarkins cameo. Då valde man dock istället att använda sig av skådespelaren Wayne Pygram som var kraftigt sminkad för att påminna om Cushing. Men nu kanske tiden är inne för en digital representation.

Samma källa berättar även att man går igenom väldigt mycket material för att kunna återskapa även hans fötter och ben. Under inspelningen av filmen från 1977 klagade nämligen Peter Cushing på de illasittande stövlarna så istället hade han tofflor på sig under inspelningen. För att maskera de halvnakna fötterna lät man filma honom ovanför knäna eller bakom stora konferensbord.

"De går igenom timtals och timtals av gammalt material från skräckfilmerna för att återskapa hans ben och fötter för att skapa realistiska rörelser," sa källan. "Det är läskigt att se någon som har varit död så länge komma till liv på vita duken."