Det fortsätter att gå bra för Star Wars: The Force Awakens. Igår meddelade Disney att en miljon svenskar har sett The Force Awakens under de tre veckor som filmen visats på biograferna runt om i landet.

Även utomlands går det mycket bra för filmen. I Nordamerika gick den om Avatar och blev därmed den mest inkomstbringande filmen i USA genom att hittills at spelat in över 750 miljoner dollar (6,5 miljarder svenska kronor).

Så här skriver Lucasfilm om rekorden via StarWars.com:

Vi är stolta över dessa rekord, men vet att de inte vore möjliga utan fansens entusiasm och fortsatta stöd. Vi känner det hos oss och det driver oss varje dag, och det kommer att fortsätta att göra så i den väldigt ljusa framtiden för Star Wars. Det har verkligen varit ett uppvaknande — och det är tack vare er.

Internationellt sett ligger filmen bra till. På listan över världens mest inkomstbringande filmer genom tiderna ligger The Force Awakens på fjärde plats med sina 1.557 miljoner dollar. Det är hisnande 13 miljarder kronor. Den beräknas dock klättra upp till tredjeplatsen och därmed knuffa ner Jurassic World vilken dag som helst. Det är dock långt till förstaplatsen. Avatar sitter just nu tryggt på tronen med sina 2.788 miljoner dollar.

The Force Awakens har dock ett ess kvar i rockärmen. På lördag har filmen premiär i Kina, världens näst största marknad när det gäller filmintäkter.