The Force Awakens släpptes på Blu-ray och DVD i Sverige i fredags och de flesta tycks vara glada över det. Men när samma sak skedde i Storbritannien bara några dagar tidigare rasade fansen över de utgåvor som fanns tillgängliga.

Anledningen till den massiva kritiken beror på att varken Disney eller återförsäljarna lyckats marknadsföra vad som faktiskt följer med i de brittiska utgåvorna av filmen. Till skillnad från den amerikanska DVD-utgåvan så innehåller den brittiska nämligen inget extramaterial. Extramaterial återfinns däremot på den brittiska Blu-ray-utgåvan. Men det tar inte slut där. För den amerikanska Blu-ray-utgåvan paketeras nämligen även med filmen på DVD samt en kod för digital nedladdning, vilket var spårlöst borta när britterna skulle köpa sin film.

En talesperson för Disney UK kommenterade situationen för The Guardian:

"Som företag strävar vi efter att kunna erbjuda publiken tillgång till Disney-material på bästa sätt. Varje territorium är olika och vi utvärderar och lägger upp strategier för distribution baserat på vilken marknad det rör sig om. I Storbritannien betyder detta att vi inte inkluderar något extra med våra DVD-produkter."

De svenska utgåvorna av Star Wars: The Force Awakens är identiska med de brittiska. Har du köpt filmen och vad tycker du om det som följer med?