The Force Awakens kommer att ges ut på nytt, den här gången i 3D och förpackad i en fin samlarutgåva innehållandes mängder av både gammalt och nytt extramaterial.

Boxen kommer att bestå av fyra skivor. Tre av skivorna är själva filmen i formaten Blu-ray 3D, Blu-ray, Digital HD och DVD. 

Det påpekas i själva utannonseringen att formaten som ingår i boxen kan variera beroende på land. Den tidigare utgåvan som släpptes i våras innehöll inte filmen i digital HD i Sverige till skillnad mot den amerikanska motsvarigheten. Vi gör därmed ett antagande att samma exkluderande gäller i vårt land även denna gång.

Dessutom innehåller boxen allt tidigare släppt extramaterial och helt nytt extramaterial såsom ytterligare bortklippta scener, samtal med skådespelare och filmmedarbetare, och ett kommentarspår av regissören J.J. Abrams.

Här följer en lista på det medföljande extramaterialet.

3D COLLECTOR’S EDITION BONUS FEATURES:

  • Audio Commentary with J.J. AbramsFå tillgång till visionären och regissören J.J. Abrams tankar när han avslöjar de kreativa och komplexa valen som gjordes under produktionen av den första filmen in den nya Star Wars-trilogin.
  • Foley: A Sonic TaleTrampartister, bestående av gamla proffs och nya begåvningar, går samman för att bringa liv i Star Wars: The Force Awakens världen genom att matcha ljud till handling.
  • Sounds of the ResistanceHör hur den episka ljuddesignen i Star Wars: The Force Awakens för Star Wars-arvet vidare.
  • Deleted ScenesSe aldrig tidigare visade scener som inte fick vara med i filmens färdiga klippning. 
  • Dressing the GalaxyKostymdesignern Michael Kaplan avslöjar hur kostymerna i originalfilmerna omtolkades för en ny generation. 
  • The Scavenger and the Stormtrooper: A Conversation with Daisy Ridley and John BoyegaDe två nya stjärnorna delar sin förtjusning över att arbeta tillsammans på detta livsäventyr och att bli en del av Star Wars-arvet.  
  • Inside the ArmoryTa en fascinerande rundtur genom design- och skapandeproscessen av vapenarsenalen i Star Wars: The Force Awakens.
  • Classic Bonus Features Materialet från april månads utgåva av Star Wars: The Force Awakens inkluderar den fullständiga dokumentären om skapandet av filmen, en oförglömlig genomläsning av manuset med skådespelarna, insikter från den legendariske kompositören John Williams, och bortklippta scener, liksom smådokumentärer som gräver djupare i skapandet av nya karaktärer såsom BB-8, designen av ljussabelsstriden mellan Rey och Kylo Ren, filmens anmärkningsvärda konceptdesigners, och det globala hjälpprogrammet Star Wars: Force for Change.

Sverige blir ett av de första länderna i världen att få boxen när den släpps den 31 oktober i år. USA får vänta ytterligare två veckor.

Kommer ni att köpa den nya utgåvan? Vad tycker ni om att den släpps bara några månader efter den tidigare? Finns det något ni är extra sugna på att se? Kommentera och diskutera gärna nedan.