Natalie Portman har haft en lysande karriär hittills med filmer som spänner många olika genrer, men hon kommer så klart alltid att förknippas med sin roll som Padmé Amidala i de tre prequelfilmerna. I en intervju med Los Angeles Times pratar hon om sin kommande regidebut med filmen A Tale of Love and Darkness.  

Portman berättar att hon nyligen spenderade tid vid Pinewood Studios i London för filmen Annihilation som hon har en roll i. Det brittiska filmstudiokomplexet är samma som används vid inspelningen av de nya Star Wars-filmerna, och i intervjun avslöjade hon att hon besökt inspelningarna av både Rogue One och Episode VIII.

"Det är roligt att se att det [Star Wars] lever vidare, och nu när jag har en liten pojke så ser jag hur djupt rotat det är i barnens kultur," sa hon och fortsätter med att förklara att hennes son Aleph ännu inte sett några av filmerna men är bekant med karaktärerna genom Lego Star Wars-spelen.

Att Natalie Portman besökt inspelningarna av de två Star Wars-filmerna behöver inte nödvändigtvis betyda någonting. Särskilt med tanke på att båda filmerna utspelas många år efter Padmés död. Men å andra sidan skulle det inte heller vara första gången vi fått återse en karaktär som redan dött i Star Wars.

Det är i alla fall roligt att höra att flertalet Star Wars-veteraner besöker inspelningarna. Under en panel vid årets Star Wars Celebration avslöjade Gareth Edwards att inspelningen av Rogue One besökts av både Dave Filoni och George Lucas.