När John Williams nyligen dirigerade Boston Pops under en filmkväll i Tanglewood, Massachusetts, berättade han att han via ett telefonsamtal med Kathleen Kennedy för några veckor sedan fått frågan om han är intresserad av att göra musiken till ytterligare en Star Wars-film. 

Trots att han skrivit musiken till samtliga tidigare spelfilmer i Star Wars-sagan så har det inte varit självklart att John Williams ska återvända. Till den fristående Rogue One har franske Alexandre Desplat tagit över dirigentpinnen. Den 84-årige kompositören har sedan tidigare visat intresse för Episod VIII, men det är inte förrän nu som John Williams har bekräftat att han faktiskt fått uppdraget.

Han säger att han tackade ja eftersom han är fängslad av Daisy Ridley och inte vill att någon annan kompositör ska skriva hennes musik.

Williams avslöjade även att han inom några veckor kommer att få se en första klippning av filmen.

Andra medier har rapporterat att han vid samma tidpunkt även kommer påbörja komponerandet av musiken. Det finns dock ingenting som styrker detta i hans uttalande. Han har tidigare sagt att själva arbetet troligtvis kommer påbörjas förrän under början av nästa år.

Star Wars: Episod VIII har premiär den 15 december 2017.