Det sprids ett felaktigt påstående på Internet om att prequelfilmerna inte innehåller några riktiga kuliss- eller miniatyrbyggen och att alla effekter är datorgenererade. Om man har lite insyn i produktionen av filmerna så vet man att detta inte är sant, och nu går även Episod VIII-regissören Rian Johnson in och försvarar filmerna från de felaktiga påståendena.

När The Force Awakens marknadsfördes lyfte man fram att man skulle återgå till praktiska effekter som ett sätt att locka tillbaka luttrade Star Wars-fans. Alessia Pasquali är ett Star Wars-fan som inte gillar det hat och baktalande av prequeltrilogin och George Lucas som grott under den senaste tiden. Han bestämde sig för att lyfta frågan direkt till Rian Johnson via Twitter, och fick svar.

"Rian, kan du se till att marknadsföringen av Star Wars: Episod VIII handlar mer om berättelsen och karaktärerna istället för att betona praktiska effekter, riktiga kulisser och mindre CGI? Jag frågar bara eftersom vissa personer tyckte att marknadsföringen av The Force Awakens nedvärderade prequeltrilogin och förlämpade George Lucas på grund av den obevekliga betoningen på praktiska effekter och riktiga kulisser, särskilt från den notoriske prequelhataren Simon Pegg. Snälla svara om du får chansen.

"Tack."

Alessia pasquali

"Jag förstår hur du känner Alessia, men om du är ett fan av PT så vet du att de innehåller stora mängder av praktiska effekter och kulisser. Praktiska varelser, effekter och varelser är en del av vad som får Star Wars att kännas som Star Wars, och om vi pratar om det så får du inte tolka det som att vi nedvärderar prequeltrilogin. Jag vet att jag inte gör det, i alla fall."

Rian Johnson

Rian Johnson har tidigare uttryckt att det finns "något vackert" över prequelfilmerna.