Donald Glover kommer att spela en ung Lando Calrissian i den än så länge obetitlade Han Solo-filmen. Han ansluter sig därmed till Alden Ehrenreich – som sedan tidigare är bekräftad som Han Solo – för att ge liv till två klassiska Star Wars-karaktärer på bioduken. Glover kommer att spela Lando under en outforskad del i hans liv där han formas till den person vi är vana vid.

"Vi är så lyckliga över att en så begåvad artist som Donald ansluter sig till oss," sa filmens regissörer Phil Lord och Christopher Miller. "Det här är stora skor att fylla, och en ännu större mantel, och den här passar honom perfekt vilket sparar pengar på kostymer. Vi vill också be om ursäkt offentligt till Donald för att vi förstört Comic-Con för honom för all framtid."

Donald Glover är en sann allkonstnär. Han är skaparen av den hyllade nya tv-serien Atlanta vari han även spelar huvudrollen. Han har även nominerats för en Grammy för albumet Because of the Internet under artistnamnet Childish Gambino, samt haft roller i storfilmer som The Martian och Spider-Man: Homecoming.

Den fristående Han Solo-filmen beräknas ha premiär 2018.