Specialeffektsgurun John Knoll är i fokus i en nyligen publicerad artikel från Vanity Fair. Där pratar han om sin 30 år långa karriär – från att han först sökte jobb på Industrial Light & Magic och nobbades till att han idag är högsta kreative chef på samma företag.

Han är just nu mer aktuell än någonsin tack vare sin inblandning i Rogue One. Förutom att vara exekutiv producent och ledare för arbetet med specialeffekterna i filmen så skrev han även berättelsen som manuset bygger på.

Knoll kom på idén bakom filmen redan för tio år sedan när George Lucas hade planer på en tv-serie. När Lucasfilm senare såldes till Disney och nya filmer planerades tog han mod till sig för att försöka sälja in berättelsen till den nya VD:n Kathleen Kennedy.

Med facit i hand kan vi säga att det var en mycket bra idé. Rogue One har tagits emot väl av kritikerna, men kanske framförallt av Star Wars-fansen. Och det finns fler berättelser på lager.

”Jag har idéer till andra berättelser,” säger Knoll ”Jag vet inte om de någonsin kommer till en plats där jag är redo att sälja in dem, eller om de kommer få ett positivt gensvar. Man jag har andra tankar.”

 

Källa: Vanity Fair