I en intervju med Fandango pratar Episod IX-regissören Colin Trevorrow om hur viktigt barnens synvinkel är när han utvecklar den tredje och avslutande delen i den nya Star Wars-trilogin. Han säger själv att hans egna erfarenheter som förälder hjälper honom hitta rätt känslomässig ton för Episod IX.

Fandango: När du har regisserat både mindre indiefilmer och nu en blockbuster, vad är det du tar med dig från att ha gått från att regissera en mindre film till en blockbuster, och från att ha regisserat en blockbuster till en mindre film?

Trevorrow: Jag kände att på Safety Not Guaranteed så var det maskerat som en mumblecore-film. Jag tog en annan typ av känslighet till Jurassic World än jag tror jag kommer ge till Star Wars: Episod IX.

The Book of Henry är mycket mer av ett rikt familjedrama, vilket inte är så olikt Star Wars. Jag tror jag behöver tvinga mig själv att konfrontera mina rädslor som förälder och verkligen gräva i de områden som jag annars inte vill gräva i och hellre tittar bort från. Det är dit jag måste gå med Star Wars för att det ska kunna resonera känslomässigt som det måste göra. Jag måste hitta något djupt personligt om mig själv i det jag gör, annars kommer det bara kännas ytligt.

[...]

Fandango: Så du ska göra en Star Wars-film – är det någonting som du tänker på? Hur mycket du kommer påverka den yngre generationen och ge dem en film och upplevelse som de kan värna om under resten av sina liv?

Trevorrow: Det var så det var med våran uppväxt. Luke Skywalker, Han Solo och prinsessan Leia var alla karaktärer som vi kunde identifiera oss med på olika sätt, och speciellt med Reys karaktär och vad hon betyder för unga flickor just nu och utmaningarna som hon ställs inför. Det är extremt viktigt att jag förstår vad barnen känner inför de här berättelserna vi berättar för dem, och jag tror det är viktigt att jag har barn, och om filmskapare inte har barn så borde de prata med dem eftersom de inte ser på saker på samma sätt vi gjorde när vi var barn. Så ja, jag är väldigt fokuserad på det eftersom jag tycker det är en förutsättning för jobbet.

Episod IX har premiär den 24 maj 2019.