Mitt under förproduktionen av Star Wars: Episod IX meddelar nu Lucasfilm och regissören Colin Trevorrow att de går skilda vägar. I det mycket korta uttalandet som publicerades på StarWars.com står det: 

Lucasfilm och Colin Trevorrow har gemensamt valt att gå skilda vägar med Star Wars: Episod IX. Colin har varit en underbar samarbetspartner genom utvecklingsprocessen men vi har kommit till slutsatsen att våra visioner med projektet skiljer sig åt. Vi önskar Colin all lycka och kommer dela mer information om filmen snart. 

Disney och Lucasfilm har dessvärre inte haft någon vidare tur i valet av regissörer till sina nya Star Wars-filmer. Colin Trevorrow är inte den första att lämna uppdraget. Så sent som i slutet av juni fick Ron Howard hoppa in som regissör till Han Solo-filmen sedan de ursprungliga regissörerna Phil Lord och Christopher Miller under mycket rabalder lämnade projektet mitt under inspelningen, och redan 2015 avskedades Josh Trank innan man ens hunnit avslöja med vilken film han arbetade. 

Colin Trevorrow var förutom regin även djupt involverad i filmens manus tillsammans med Derek Connolly. För ungefär en månad sedan kom besked om att manus kommer skrivas om av Jack Thorne, en av manusförfattarna bakom teateruppsättningen Harry Potter och det fördömda barnet

Vem som kommer ersätta Colin Trevorrow är än så länge okänt.