Rian Johnson har ännu inte släppt sin första Star Wars-film, Star Wars: The Last Jedi, men han har bara börjat på sin resa i en galax långt, långt bort. 

Lucasfilm har utannonserat att Johnson kommer skapa en helt ny Star Wars-trilogi. Han kommer både att skriva och regissera den första delen samtidigt som hans långvarige samarbetspartner Ram Bergman kommer att verka som producent. 

Både Lucasfilm och Disney sägs vara oerhört stolta över vad Rian Johnson åstadkommit med Star Wars: The Last Jedi. Med den nya trilogin – som är separat från Skywalker-sagan – kommer Johnson att introducera nya karaktärer från ett hörn av galaxen som vi aldrig tidigare utforskat. 

"Vi alla älskade att arbeta med Rian på The Last Jedi. Han är en kreativ kraft, och att se honom skapa The Last Jedi från början till slut var ett av de stora glädjeämnena i min karriär. Rian kommer att göra fantastiska saker med den tomma målarduk som är denna nya trilogi."

Kathleen Kennedy, VD för Lucasiflm

"Vi har haft väldigt roligt i vårt samarbete med Lucasfilm och Disney på The Last Jedi. Star Wars är den största moderna mytologin och vi känner och väldigt lyckosamma att fått bidra till den. Vi kan inte bärga oss att få fortsätta med denna nya serie filmer."

Rian Johnson och Ram Bergman

Rian Johnsons film Star Wars: The Last Jedi har svensk premiär den 13 december 2017.

Inga datum har ännu fastställts för de nya filmerna.