The Last Jedi-regissören Rian Johnson kommer under tisdagskvällen att deltaga i en frågestund på Twitter. Fans kan skicka in sina frågor redan nu med hjälp av hashtagen #RianJohnson.

Om du du brännande frågor om Episod VIII (även känd som The Last Jedi), eller om du vill grilla honom om den nya planerade trilogin så gör du bäst i att skicka in dina frågor på en gång. 

Rian Johnson kommer att börja svara på frågorna klockan 19.00 ikväll svensk tid på den officiella Star Wars-kanalen på Twitter

 

UPPDATERAT:

Frågestunden är avslutad. Här är frågorna och svaren som publicerades på Twitter. 

 

Beskriv The Last Jedi med tre ord.

"The Last Jedi med tre ord? Intersiv, kul, Star Wars-igish."

Länk till svaret på Twitter.

 

Finns det säkerhetsbälten på Millennium Falcon?

"Det finns säkerhetsbälten på Millennium Falcon, och vad som är intressant är att det finns säkerhetsbälten på bänken som går runt hologrambordet, och om ni tittar så är de täckta av bubbelplast av någon anledning. Det har varit så sedan Ett nytt hopp, så vi lät det vara."

Länk till svaret på Twitter.

 

Vilken ny karaktär från The Last Jedi är du mest intresserad av att se hur fansen reagerar på?

"Så vi har tre riktigt nya karaktärer i The Last Jedi. Det är Laura Derns rollfigur Holdo, det är Benicio del Toros rollfigur DJ, men jag är mest ivrig för folk att möta Kelly Marie Tran som spelar den nya karaktären Rose. Kelly är en fantastisk person och hon är så bra i filmen, och jag älskar karaktären Rose. Jag längtar till folk får möta henne." 

Länk till svaret på Twitter.

 

Beskriv Carrie Fisher i ett ord. 

"Carrie Fisher i ett ord: singulär. Jag vet att hon tittar ner och ger mig fingret just nu." 

Länk till svaret på Twitter.

 

Vilken var din favorit bland inspelningsplatserna? 

"Vi spelade in på några fantastiska platser. Vi var i Kroatien, vi gjorde en del inspelning på Island, men jag tror att min favorit plats att vara på var Irland. Vi hade en sådan bra tid där och alla som bodde där vi spelade in välkomnade oss med öppna armar. Och det lokala filmteamet var så bra. Jag älskar Irland. "

Länk till svaret på Twitter.

 

Hur svårt har det varit att hålla handlingen i filmen hemlig? 

"Att hålla hemligheter är faktiskt inte så svårt. Man pratar bara inte om någonting. Någonsin." 

Länk till svaret på Twitter.

 

Hej Rian. Jag har två ord. Daisy Ridley. Snälla, prata om henne. 

"Det var ett nöje att arbeta med Daisy Ridley under den här filmen. Hon är verkligen en speciell person. Hon är en fantastisk skådespelerska. Otroligt begåvad. Och även om hon uppenbarligen inte är Rey – hon är väldigt annorlunda från sin rollfigur – så har hon många av samma styrkor och humör. Mycket av det som ni ser på duken kommer direkt från Daisy. Hon är en fantastisk person." 

Länk till svaret på Twitter.

 

Hur var det att arbeta med John Boyega?

"John Boyega är så cool. Han är en sådan filmstjärna. Jag var så ivrig när jag började se materialet på honom från The Force Awakens att få skriva för John. Han har en magnetisk karisma. Vi djupdyker i karaktären Finn i den här filmen och tar honom till en häftig och intressant plats. Jag kan inte vänta tills folk får se Johns insats i den här filmen."

Länk till svaret på Twitter.

 

Vem är lättast att arbeta med: Chewie eller porgerna?

"Joonas Soutamo – som ni kan hitta på Twitter – är en förtjusande kille som spelar Chewbacca i The Last Jedi. Det var en glädje att arbeta med honom. Porgerna å andra sidan. Tro inte på vad som skrivs i pressen, de var en fullständig mardröm." 

Länk till svaret på Twitter.

 

Hur skulle du beskriva upplevelsen och utmaning i att regissera en ljussabelsduel? 

"Det var faktiskt en glädje för mig med alla stridsscener i filmen tack vare att skådespelarna och stuntkoordinatorn Rob Inch – som koordinerade alla stridsscener – tränade häcken av sig. Så när vi väl skulle spela in behövde jag bara filma med kamera och det såg fantastiskt ut. Jag behövde inte göra några avancerade trickfilmningar eftersom skådespelarna var så inne i det."

Länk till svaret på Twitter.