Den senaste tiden har det spridits en del illvilliga rykten om bioaktuella filmen The Last Jedi och skådespelaren Mark Hamill. Olika citat som skådespelaren gjort under pressturnén har ryckts ur sitt sammanhang eller vinklats på ett sätt som framställer det som han inte stöder varken filmen eller regissören Rian Johnson. 

Redan under Star Wars Celebration i våras sade han så här:

"Jag var vid ett tillfälle tvungen att säga till Rian: 'Jag är i princip fundamentalt oense om alla val du gjort för den här karaktären. Nu när jag har sagt det, och har fått lätta mitt hjärta, så är mitt jobb att ta det du skapat och göra mitt bästa för att förverkliga din vision.'"

Inför premiären försökte han utveckla vad han kände när han läste Rian Johnsons filmmanus:

"Jag sa till Rian: 'Jediriddare ger inte upp. Jag menar, även om han hade ett problem så skulle han kanske ta ett år för att försöka samla sig. Men om han gjorde ett misstag skulle han försöka rätta till det som blivit fel.' Där hade vi en fundamental meningsskiljaktighet. Men det är inte min berättelse längre. Det är någon annans berättelse."

Internet har dock blåst upp det till oanade proportioner och framställt det som ett långtgående kreativt bråk mellan skådespelaren och regissören. Det har till och med gått ett rykte om att Mark Hamill inte själv kände till Lukes öde förrän han själv såg filmen.

Nu har dock Mark Hamill valt att kommentera sina tidigare uttalanden. I en intervju förklarar han sin roll i The Last Jedi så här:

"Jag hade svårt att acceptera vad han [Rian Johnson] såg för Luke. Men igen, jag menar och måste säga att efter att ha sett filmen så hade jag fel. Jag tycker att det är bra att tvingas ur sin komfortzon. Eftersom om jag bara var ytterligare en harmlös jediriddare som tränade unga padawaner. så har vi redan sett det!"

Han fortsätter på Twitter:

"Jag ångrar att jag uttryckte mina tvivel och osäkerhet inför allmänheten. Kreativa meningsskiljaktigheter är vanligt förekommande i alla projekt men hålls oftast privat. Allt jag ville var att göra en bra film. Jag fick mer än så. Rian Johnson gjorde en FANTASTISK sådan!"

Med de orden hoppas vi att alla kan släppa detta rykte och stoppa smutskastningen av den senaste Star Wars-filmen. Oavsett vad man tycker om filmen (vi gillade den mycket) så är vi alla här för att vi älskar Star Wars.