John Williams har komponerat musiken till samtliga åtta episoder i Star Wars-sagan. Nu senast var han aktuell med filmmusiken till The Last Jedi. För de fristående Star Wars-filmerna har Lucasfilm dock vänt sig till andra kompositörer. Michael Giacchino komponerade musiken till Rogue One: A Star Wars Story, och John Powell är anlitad för den kommande filmen Solo: A Star Wars Story. Men i en intervju med Variety avslöjar den 85-årige John Williams att han även har ett finger med i spelet för Solo-filmen. 

"Den nuvarande planen är att jag ska skriva ett tema till Han Solo och att John Powell ska skriva filmmusiken, vilket han kommer göra lysande. Jag är väldigt nöjd med hans uppgift. Det jag kommer göra är att erbjuda detta till John [Powell] och [regissören] Ron Howard, och om alla parter är nöjda så är även jag det. John [Powell] kommer att färdigställa filmmusiken. Han kommer att skriva resterande teman och allt annat material, vilket jag är väldigt angelägen att få höra."

– John Williams

John Powell utannonserades som filmens kompositör i juli. I pressmeddelandet från Lucasfilm kunde man läsa att filmen "kommer att musiksättas i samma stil som de ursprungliga Star Wars-filmerna men behålla Powells distinkta röst." Powell är en Oscarsnominerad kompositör vars meritförteckning innehåller filmer som Bourne, Draktränaren och Shrek.

John Williams behöver knappast någon närmare presentation. Han har komponerat musik till en rad filmklassiker, däribland Indiana Jones, E.T. och Schindler's List. Han har varit nominerad till 50 Oscarsstatyetter och vunnit fem. 

Solo: A Star Wars Story har svensk premiär den 23 maj 2018. I huvudrollerna ser vi Alden Ehrenreich som Han Solo, Donald Glover som Lando Calrissian och Joonas Suotamo som Chewbacca. Även Woody Harrelson, Emilia Clarke och Thandie Newton har roller i filmen som regisseras av Ron Howard.