David Benioff och D.B. Weiss är kända för att ha skapat och producerat den hyllade och Emmy-vinnande tv-serien Game of Thrones baserat på George R.R. Martins fantasyböcker. Men medan den serien närmar sig sitt slut så förbereder de sig för ta sig an ett annat stort epos. Deras nästa uppdrag blir att skriva och producera en helt ny serie av Star Wars-filmer. 

Dessa nya filmer kommer att vara fristående både från den episodiska Skywalker-sagan och den nyligen utannonserade trilogin som utvecklas av The Last Jedi-regissören Rian Johnson. 

"David och Dan är några av de bästa historieberättarna som arbetar idag. Deras hantering av komplexa karaktärer, djupa berättelser och rika mytologi kommer att bryta ny mark och djärvt driva Star Wars i riktningar som jag finner otroligt spännande."

– Kathleen Kennedy, VD för Lucasfilm

"Sommaren 1977 reste vi till en galax långt, långt bort, och vi har drömt om det ända sedan dess. Vi är hedrade av möjligheten, lite skräckslagna av ansvaret, och exalterade över att få starta så snart den sista säsongen av Game of Thrones är färdig."

David Benioff och D.B. Weiss

Inga premiärdatum är ännu fastställda för de nya filmerna.

 

Källa: StarWars.com