Vi är en hel vecka bort från den svenska premiären av Solo: A Star Wars Story. Disney och Lucasfilm bedriver just nu en intensiv PR-kampanj där man bl.a. förhandsvisar filmen för utvalda personer. Två stora galapremiärer har redan hållits i Los Angeles respektive Cannes.

För att undvika att spoilers och information om handlingen sprids i förväg har man satt embargon för när recensioner får publiceras. Vanligtvis lyfts dessa embargon bara någon dag innan filmens premiär. Men i ett djärvt drag har Lucasfilm beslutat att lyfta embargot för Solo så tidigt som den 15 maj 2018 klockan 20:00.

Det betyder att det är fritt fram för alla medier att publicera sina recensioner av filmen. Det kan alltså vara väl värt att undvika såväl traditionella som sociala medier under de kommande dagarna fram till premiären eftersom det finns risk att de som sett filmen kan posta spoilers.

Vi vill påpeka att nyheterna på StarWars.se är spoilerfria. Vi ber även alla våra följare att visa hänsyn till våra medmänniskor genom att inte posta spoilers – och i synnerhet inte på ett oansvarigt sätt. Spoilers kan dock diskuteras på utvalda delar av forumet eller våra sociala medier om de tydligt märks upp med ordet "spoiler" utan att avslöja något.

StarWars.se kommer att publicera en spoilerfri recension under början av nästa vecka.