Alden Ehrenreich – som spelar titelrollen i Solo: A Star Wars Story – har sedan tidigare bekräftat att han har skrivit på ett kontrakt för tre filmer. Men när trailern till Solo: A Star Wars Story visades upp så var den en helt annan karaktär – Lando Calrissian spelad av Donald Glover – som stal allt strålkastarljus. Och efter galapremiärerna av filmen så hyllas han unisont som filmens stora stjärna.

Uppdatering - Under eftermiddagen rapporterade franska filmtidningen Premiere felaktigt ett citat från Lucasfilm VD Kathleen Kennedy. Det verkar ha varit ett något otydligt uttalande från Kennedy som tydligen misstolkats, nyheten har dementerats av Lucasfilm och säger att: "Vi skulle älska att berätta en historia med Lando Calrissian en dag, men det är inte relevant i nuläget..."

Nu kommer uppgifter om att vi kan få se mycket mer av Lando. I en intervju med franska Premiere bekräftar Kathleen Kennedy att nästa spinoff film kommer att tillägnas galaxens stiligaste spelare Lando Calrissian.  

"Vi tror att nästa spinoff kommer att tillägnas Lando Calrissian. Självklart finns det många fler historier att berätta om Han och Chewbacca, men Lando är näst på tur."

– Kathleen Kennedy

Vi vet sedan tidigare att Rian Johnson arbetar med en filmtrilogi, och Game of Thrones-skaparna David Benioff och D.B. Weiss med en filmserie. Samt Episod IX, förstås, som står näst på tur efter Solo: A Star Wars Story.