Disney har skakat om både den egna filmstudion och Foxs biopremiärer för de kommande åren och passar även på att berätta när de kommande Star Wars-filmerna får premiär. 

I december i år avslutas den nio episod långa Skywalker-sagan med Star Wars: The Rise of Skywalker. Vad som kommer efter det är fortfarande okänt, men tack vare att Disney tillkännagivit sina planer för deras och Foxs filmutgivning de närmaste åren så vet vi nu åtminstone när de nya Star Wars-filmerna släpps. 

Tre filmer är planerade de närmaste åren, med premiärer den 16 december 2022, den 12 december 2024, och den 18 december 2026. 

Det är oklart vad dessa filmer kommer handla om, men vi vet sedan tidigare att Rian Johnson arbetar med en trilogi samtidigt som Game of Thrones-producenterna David Benioff och D.B. Weiss arbetar med en egen serie filmer. 

Det har släppts en ny Star Wars-film varje år sedan 2015 års The Force Awakens. Disneys högste chef Bob Iger har sedan tidigare gett indikationer på att Star Wars ska både ska ta en välbehövlig paus efter premiären av The Rise of Skywalker, samt att man ska dra ner på utgivningstakten med filmerna. 

Trots att Star Wars-filmer fortsättningsvis bara kommer släppas vartannat år så kommer det inte vara någon brist på nytt material. Disney fokuserar just nu hårt på sin kommande strömningstjänst Disney+ som kommer innehålla både The Mandalorian och en Rogue One-prequel med Diego Luna i huvudrollen. 

Utöver Star Wars-filmerna har man även bekräftat att Avatar 2 försenas från 2020 till 2021. En ny Avatar-film kommer därefter släppas i december de åren som det inte släpps en ny Star Wars-film fram till och med 2027. Disney hoppas därmed behålla järngreppet om de attraktiva biopremiärshelgerna runt jul.