Akron Beacon Journals filmkritiker George M. Thomas har skrivit ett brev till George Lucas där han beskriver vad han tycker om de senaste filmerna. Här följer några korta utdrag:

"Det sägs att du är på väg till landet på andra sidan för att inleda arbetet på det sista kapitlet i den första Star Wars-trilogin. Det är bra, herr Lucas. Du borde vara där nere för att övervaka och se till så att ditt skötebarn filmas korrekt.

Men snälla gör fansen till original-Star Wars-trilogin en tjänst: Anlita en annan regissör som kan hjälpa dig till rätta med problemen - stela skådespelarinsattser, inget hjärta - det var så smärtsamt tydligt i de två första prequel-filmerna. Ledsen, herr Lucas, men din frånvaro från regissörsrollen i över två decenier syntes mer än väl i och med Star Wars: Episod I - Det Mörka Hotet."

I slutet på brevet skriver han:

"Trots att jag personligen fortfarande avskyr många av ewokerna, var det svårt att inte fälla en tår vid slutet av Jedins Återkomst, när Luke Skywalker räddade sin far från den mörka sidan av Kraften. Du tillät Richard Marquand ta sig an det.

Ett fräscht perspektiv är vad nästa Star Wars-film behöver - någon som kan ta tillbaka äventyret och magin. Så innan du återtar din roll som regissör, tänk på det. Det är inte för sent."