Efter en lång tids tystnad och otaliga rykten har man äntligen tillkännagett vilka skådespelare som kommer ha de största rollerna i Star Wars: Episod VII.

Skådespelarna John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson och Max von Sydow ansluter sig till skaran skådespelare från originaltrilogin bestående av Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew och Kenny Baker.

Regissören J.J. Abrams säger: "Vi är så glada att äntligen få avslöja ensemblen för Star Wars: Episod VII. Det är både spännande och surrealistiskt att se den älskade originalensemblen och dessa briljanta nya aktörer sammanstråla och ge liv till den här världen, än en gång. Vi börjar filma om ett par veckor, och alla gör deras bästa för att göra fansen stolta."

Det har inte tillkännagivits vilka roller dessa skådespelare tar sig an, men tillkännagivandet av skådespelarna från originaltrilogin avslöjar dock att vi kommer återse klassiska karaktärer som Han Solo, prinsessan Leia, Luke Skywalker, C-3PO, Chewbacca och R2-D2.

Det är givetvis lite extra roligt att ytterligare en svensk, denna gång Sveriges stolthet Max von Sydow, landar en roll i en Star Wars-film. Sist vi såg en svensk skådespelare i en Star Wars-film var Pernilla August i Episod I och II.

Sedan tidigare vet vi att Star Wars: Episod VII regisseras av J.J. Abrams från ett manus av Lawrence Kasdan och J.J. Abrams. Kathleen Kennedy, J.J. Abrams och Bryan Burk är producenter. John Williams står för musiken. Filmen får premiär världen över 18 december 2015.