Disney-chefen Bob Iger har bekräftat att företaget arbetar på tre spinoff-filmer som utspelas i Star Wars-universumet. Uppgifterna kommer från en telefonkonferens för aktieägare efter att The Walt Disney Company redovisade kvartalsrapporten för räkenskapsårets andra kvartal.

Redan under sitt öppningsanförande sa Bob Iger detta om produktionen av Episod VII: "[...]vi släppte några andra nyheter när vi utannonserade ensemblen för Star Wars: Episod VII vilken inkluderar några väldigt bekanta ansikten liksom några spännande nya begåvningar, och reaktionen har varit enorm. Jag var vid Pinewood Studios med J.J. Abrams för ett par veckor sedan och när jag lämnade var jag mer övertygad än någonsin om att Episod VII kommer att bli den enastående film som Star Wars-fans har väntat på."

Givetvis ställdes det frågor från aktieägarna som gäller Star Wars där det framkom att

  • Man arbetar på minst tre spinoff-filmer som utspelas i Star Wars-universumet. Man siktar på att få dessa i produktion och så att de kan släppas innan decenniets slut. Det finns inga fler detaljer att berätta om dessa för tillfället.
  • Episod VII, VIII och IX kommer att släppas ungefär vartannat år.
  • Disney är häpnade över intresset och passionen som har visats för Star Wars sedan uppköpet.

Det har sedan tidigare ryktats om tre spinoff-filmer. Bob Iger har bekräftat två filmer, men nu verkar det alltså som ytterligare filmer är på gång.