Regissören Rian Johnson deltog nyligen i en diskussion med Terry Gilliam i podcasten The Talkhouse Film där de bl.a. pratar om Johnsons arbete med Episod VIII. Podcasten parar ihop två personer som är verksamma inom samma yrke och låter dem prata med varandra om vad de själva vill. När samtalet glider in på framtida projekt har Gilliam uppenbarligen ingen aning om vad Rian Johnson arbetar på för film.

Här följer några väl utvalda delar från samtalet:

Terry Gilliam frågar om Rian Johnson har något nytt projekt på gång.

Rian Johnson: “Du vet, Jag gör en ny Star Wars-film. Jag gör nästa Star Wars-film."

Terry Gilliam: "Wow"

Rian Johnson: “Ja, det är galet! Jag skriver och regisserar den - den nästa efter den som J.J. gör."

Terry Gilliam: "Hur är det att ta över någon annans värld?"

Rian Johnson: "Tja, jag började precis med det här... men det har inte varit någonting annat än... ärligt talat har jag aldrig haft så här roligt när jag skrivit. Det är bara glädje. Men också för mig personligen. Jag växte inte bara upp med filmerna, utan lekte med leksakerna, så de första filmerna jag gjorde i mitt huvud som barn utspelade sig i den här världen. Så en stor del av det är nästan som att man automatiskt kopplas tillbaka till barndomen på något konstigt sätt. Men jag vet inte. Fråga igen om några år så pratar vi om det."

Terry Gilliam: "Känner du att du har ett annat ansvar bara för att det är Star Wars, eller är du fri?"

Rian Johnson: “Återigen, jag listar ut det medan jag håller på. Det är lite som om jag dansar ovanpå en lavin. Så jag kommer att ha mer perspektiv på det om ett tag, men det är en balans om att minnas vad det är i det som inspirerar dig. Men du kan antagligen ta fel väg om du känner att du får för stort ansvar för det. Du måste vara tillräckligt avslappnad för att kunna berätta en historia som du faktiskt bryr dig om."

Terry Gilliam: "Det är det som är intressant, från min synvinkel. Att du tar det och gör det till ditt, men med respekt för vad där är och vad det har varit."

Rian Johnson: “Ja, det är en balansgång. Det är det som är storheten med det. Kathleen och alla hennes kreativa medarbetare har insisterat på alla filmskapare som de har lånat in för de nya filmerna: 'Vi vill att du tar det och gör något som du verkligen bryr dig om.' Och vi får se hur processen ter sig, men hittills är det en stor del till att jag arbetar med det. För det verkar vara deras inställning till det. Det är faktiskt väldigt spännande."