Många av oss blev förvånade när Rian Johnson under förra året utannonserade att han var vald som regissör och manusförfattare till Episod VIII och IX, vilket innebär att J.J. Abrams inte kommer att fortsätta med de uppdragen han haft för Star Wars: Episod VII - The Force Awakens. I en intervju med Collider förklarar J.J. Abrams att även om Episod VIII är Rian Johnsons film så är han inblandad som exekutiv producent.

"Jag skulle inte att åttan och nian är mina filmer. Rian kommer åtminstone att jobba på åttan, men jag är exekutiv producent för dem filmerna, ja."

I intervjun pratar han också om den stora debatten som blossade upp kring den numera välkända ljussabeln från Episod VII-teasern.

"Vad som är roligt är att jag inte kan beskriva hur mycket motsägande e-post jag har fått från människor som både har försvarat den med otänkbart detaljerade ritningar... Jag har fått saker som är helt knäppa, och så har jag de människorna som har visat hur den här saken kan döda dig och hur den inte är logisk. Det är väldigt roligt att se argumentationen som har utvecklats över den här saken.

“I will say that what’s been funny is, since the lightsaber’s come out, I cannot tell you how many contradictory emails I have received from people who have both defended it with unbelievably detailed graphics…I’ve gotten things that are nuts, and I’ve gotten people who’ve shown how it’ll kill you and how it doesn’t make any sense.  It’s been the funniest thing to see the arguments that have developed over this thing.”

“Det var ett antal samtal [som ledde till designen]. Det var en skiss som blev en hel sak och, du vet, det gjordes inte utan att vi diskuterade det noggrant och det är roligt att se att folk har den konversationen vi hade fast tvärtom."

I slutet av intervjun kommer man in på ämnet specieleffekter. Abrams förklarar tjusningen med det finns så många olika sätt att skapa film. Även om The Force Awakens innehåller en stor mängd CGI, tycker han att det är viktigt att använda riktiga kulisser som ger en autentisk känsla och får biopubliken att tro att det man ser händer på riktigt.

Du kan se hela intervjun med J.J. Abrams nedan.