Efter releasen av spelet förra året och dess första dlc som släpptes i december till alla så har det varit relativt tyst om de fortsatta planerna för spelet. 16 kartor har utlovats för Season Pass uppdelat på deras 4 dlc, men ingen information utöver det. Idag bringar de dock mycket ljus över vad som händer med Battlefront under hela 2016. Med start imorgon med en liten uppdatering.

- Tatooine-kartan från Survival-mode blir tillgänglig för online-spelandet i spellägena Blast, Droid Run, Drop Zone, Hero Hunt och Heroes vs Villains. Namnet för kartan blir Raider Camp.

- Han Solo och Luke Skywalker får de mer passande vinterklädda skins på Hoth-kartorna.

- Blir nu möjligt att starta privata matcher med dina vänner.

- Dagliga utmaningar och Community Events kommer och ger extra pengar som belöning för att kunna låsa upp spelets unlocks.

- En del balanserings-ändringar kommer göras både på vapen och kartor.

 

Och det var för imorgon. Februari-månad kommer bjuda ännu större gratis innehåll. Ny Survival-karta på Hoth samt en stor karta för spelets större spellägen online, åter på Hoth. Spelläget Turning-points som kom med Battle of Jakku-dlc:et får också alla större kartor anpassad till sig.

 

Nu är vi på mars månad. Ännu mer gratis-kartor. Först en ny Endor för spellägena Walker Assault, Supremacy och Turning Point. Sen ytterligare en för offline-spelande på Tatooine, survival alltså.

 

Under mars kommer också första delen av Season Pass att släppas. Spellägen, kartor, vapen, hjältar och mer kommer läggas till. Namnet på dlc:et är Outer Rim och fokuserar på Sullust och Jabbas palats. Inte konstaterat men tror det är 4 kartor minst det handlar om.

Under sommaren släpps nästa dlc med namnet Bespin, hösten bjuder på Death Star medan det fjärde dlc:et kommer i början av 2017 och har inte något namn än. De går att köpas separat eller Season Pass-paket. Man får innehållet tidigast genom Season Pass.

 

Källa: EA Star Wars.