Den 18 april så kommer fortsättningen av de välbehövliga uppdateringarna av Battlefront 2 efter att spelet fick en hel del kritik vid releasen av spelet. Saker görs om och saker läggs till. Night on Endor heter nästa patch-paket.

En del har hänt sen spelet släpptes. Strider på planeten Crait från The Last Jedi var en snabb och väntad tillökning, precis som rymdstrider från filmen. Finn och Phasma lades också till som hjältar, precis som Tallie Lintra och Iden Versio fast i sina rymdskepp. Förra månaden kom uppdateringen för spelets level-system men inte för ens den 18 april så går det att köpa saker igen för credits. Det är nu man sparar ihop så man kan köpa så mycket skins som möjligt när det kommer.

Progression

Star Cards dyker inte längre upp i loot-boxar(crates). Din utveckling slumpas inte fram. Den klass du spelar, det fordon du använder, den hjälte du kör, den har nu sitt egna level-system du samlar poäng till helt genom att spela mer av just den klassen och du belönas med Skill-points för att få nya eller uppdaterade versioner av Star Cards, som alla har 4 nivåer som innan. De bästa Star Cards är låsta tills du nått en hög level för den klass som kortet gäller. Tex så blir då den bästa granaten för Assault-klassen låst tills du spelat upp din Assault-nivå till level 35 och spenderat 4 Skill-points för granaten. Det är sak samma hur mycket och vad du gjort när du spelat som tex en Heavy.

Det du gör i spelet genererar poängen för att gå upp en level och varje level ger 1 Skill-points, medan varje runda avslutas med att du får credits och för credits köper man nu loot-boxar med uteslutande kosmetiskt innehåll som skins, victory-poses och emots, eller låser upp nya hjältar. De som kört spelet innan uppdateringen får behålla exakt allt som innan, systemet ändras, men alla föremål och framsteg är kvar.

Ewok Hunt

Ett helt nytt spelläge, precis som Jetpack Cargo sägs detta vara ett tidsbegränsat spelläge, inte permanent tillgängligt. I detta multiplayer-läge så är man antingen stormtrooper som ska försöka överleva på Endor, eller sidan med ewoks som ska försvara sina hem från de främmande inkräktarna. Rebeller gör sig bäst att hålla sig utanför denna gång. Spjut och stenar lär flyga. För varje dödad stormtrooper så dyker det upp fler ewoks. Skrämmande hektiskt och annorlunda strider under natte-tid på Endor.

Skins

Med start den 18 april så blir runt 50 nya skins tillgängliga i spelet. Spela som olika aliens med dina soldats-klasser eller få alternativ rustningar att skifta mellan, eller alternativa skins till dina hjältar.

Säsong 2

DICE har prioriterat Night of Endor uppdateringen för att slutföra den förändrade progressions-systemet och få in loot-boxar med kosmetiskt innehåll för att då ha en möjlighet att tillåta Crystals igen, alltså betala genom mikrotransaktioner men utan att det ska ha någon inverkan på gameplay. Pga det arbetet kunde de inte än riktigt avslöja vad säsong 2 av deras gratis-dlc paket kommer innehålla. Under maj månad är det tänkt att komma men de finslipar än på detaljerna kring vad det kommer innehålla.

Källa: EA