Under Star Wars Celebration fick vi se den helt fantastiska trailern för den tredje säsongen av Star Wars Rebels. Men trailern lämnade oss med det vaga beskedet att serien är tillbaka någon gång i höst. Nu har man dock officiellt gått ut med ett datum för den amerikanska tv-publiken.

Den tredje säsongen kommer att starta lördag den 24 september kl. 20.30 (amerikansk östkusttid) med det timslånga avsnittet "Steps into Shadow". Notera att detta endast gäller för USA. Vi har tyvärr fortfarande inget datum som gäller för Sverige.

Utöver datumet för säsongspremiären har man även släppt en liten text som sätter tonen för den nya säsongen.

När de nu har etablerat en hemlig bas på Atollon så förstärker Ghosts besättning, nu under ledning av den mer kraftfulle Ezra, rebellflottan genom att förvärva nya resurser och rekryter som är angelägna om att stå upp mot imperiet. Men imperiets försök att eliminera rebellerna leds nu av den kallsinnigt analytiske storamiral Thrawn, vars strategiska, taktiska och kulturella förståelse gör honom till ett hot vars like de aldrig tidigare mött. I säsong tre tar Ezra och Sabine sig an nya roller och utmaningar när rebellerna förbereder sig för deras största uppdrag hittills – ett direktanfall mot Imperiet.

Vad ser ni mest fram emot i den nya säsongen? Lämna en kommentar nedan.