Star Wars: The Clone Wars kommer tillbaka. Det var beskedet Dave Filoni gav på San Diego Comic Con där man idag arrangerade en panel om tv-serien för att fira dess tioårsjubileum. 

TV-serien återvänder med 12 nya avsnitt som kommer att släppas via Disneys kommande streamingtjänst. 

The Clone Wars skapades av George Lucas och började sändas 2008. Serien följde fanfavoriter som Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi och Padmé Amidala på deras äventyr under klonkrigen tillsammans med nya karaktärer såsom Ahsoka Tano och kapten Rex. Serien blev med åren en favorit bland fansen och vann flera Emmy-statyetter – tv-världens svar på Oscars. 

Men serien fick aldrig något avslut. Efter fem säsonger lades den ner samtidigt som Disney köpte Lucasfilm. Ytterligare några avsnitt släpptes därefter som "The Lost Missions", men gav fortfarande inget avslut till berättelsen. Fans har genom åren uttryckt sin vilja att återuppliva The Clone Wars genom bl.a. hashtaggen #SaveTheCloneWars. Och nu har det äntligen hänt. #CloneWarsSaved.

"Tacksamt nog så är [fansens] entusiasm obeveklig. Deras kärlek till dessa karaktärer och berättelser har inte minskat. Jag tror faktiskt att deras röster har blivit högre med åren som gått. Det är väldigt ödmjukande att ha deras support och att ha människor som hashtaggar mig med #SaveTheCloneWars."

– Dave Filoni

Vi har inget konkret datum för när serien är tillbaka. Men vi vet att Disneys streamingtjänst startar under hösten 2019.