Lucasfilm har presenterat en Star Wars: Galaxy of Adventures, ny serie av animerade kortfilmer som kommer introducera klassiska teman, viktiga händelser och ikoniska karaktärer från Star Wars-sagan för en ny generation. 

Serien får premiär den 30 november på den helt nya webbplatsen StarWarsKids.com och Star Wars Kids YouTube-kanal. De första sex kortfilmerna kombinerar dialog, musik och ljudeffekter från filmerna med helt nya animation samt roliga och undervisande tillägg som ska hjälpa äldre fans, föräldrar och mentorer att välkomna barn in i deras liv för att utforska en galax långt, långt bort. Ytterligare kortfilmer kommer att släppas i december, följt av regelbundna släpp under 2019. 

"Med Galaxy of Adventures ville vi skapa något som tillät föräldrar att hjälpa deras barn ta första steget in i en mycket större värld oavsett om de är redo att visa barnen filmerna eller vill hitta nya vägar att utforska materialet," säger James Waught, vice chef för franchiseinnehåll och -strategi vid Lucasfilm. 

De animerade äventyren är bara en del av ett större initiativ som går under Star Wars: Galaxy of Adventures-baneret, och början på ett årslångt firande av Star Wars-berättarskapet som kommer kulminera med den avslutade delen i Skywalker-sagan – Episod IX – som har premiär i december 2019. 

Ni kan se trailern och postern här nedan: