Den svenske filmkompositören Ludwig Göransson kommer skriva musiken till den kommande live action-serien The Mandalorian enligt ett pressmeddelande från Lucasfilm. Göransson har bara under 2018 skrivit musiken till storfilmer såsom Black Panther (för vilken han både blev Golden Globe-vinnare och Grammy-nominerad), Venom och Creed II.

Han har även skrivit för omtyckta tv-serier som Community och New Girl, samt är nyligen trefaldigt Grammy-nominerad för att ha producerat Childish Gambinos senaste album tillsammans med Donald Glover (känd som Lando Calrissian i Solo: A Star Wars Story). 

"Orden räcker inte till för hur overkligt och ödmjukande det känns att bli inbjuden till Star Wars-universumet. Jag är djupt tacksam till Jon Favreau och Disney för den här möjligheten, och till John Williams för att ha höjt ribban så högt med sin ikoniska, djärva filmmusik – de kommer aldrig att överträffas. Under de kommande månaderna hoppas jag hedra traditionen av Star Wars musikaliska landskap och samtidigt föra The Mandalorian in i ett nytt outforskat territorium. Och jag kommer försöka minnas att man inte ska försöka."

– Ludwig Göransson

The Mandalorian kommer släppas exklusivt på Disneys kommande strömningstjänst Disney+, som planeras släppas hösten 2019.