Lucasfilm presenterade idag deras nästa animerade serie, Star Wars: The Bad Batch. Serien följer den nyligen avslutade succén med Star Wars: The Clone Wars och får premiär 2021 på Disney+. 

Serien följer elitstyrkan The Bad Batch och dess experimentella kloner som första gången sågs i den sista säsongen av The Clone Wars. Serien följer gruppen i den snabbt förändrande galaxen i klonkrigens efterdyningar där de tar uppdrag som legosoldater medan de försöker överleva och finna ett nytt syfte. 

"Det har varit en ära för Disney+ att kunna ge både gamla och nya fans den sista säsongen av The Clone Wars, och vi är överlyckliga för det globala gensvar denna milstolpe till serie mottagit," sade Agnes Chu, programbeställare på Disney+. "Även om The Clone Wars må ha nått sitt slut så har vårt partnerskap med de markbrytande berättarna och konstnärerna hos Lucasfilm Animation bara börjat. Vi är glada att få liv till Dave Filonis vision genom de nästa äventyren för Bad Batch." 

Dave Filoni, Athena Portillo, Brad Rau och Jennifer Corbett är exekutiva producenter för Star Wars: The Bad Batch, medan Carrie Beck är samexekutiv producent. Josh Rimes är producent. Rau har även rollen som serieregissör för serien med Corbett som huvudförfattare.