Disney har avslöjat att tio serier och två biofilmer baserade på Star Wars kommer produceras under de närmaste åren. Det var under Disneys investerarmöte som Lucasfilms VD Kathleen Kennedy tog scenen och släppte nyheterna på löpande band kring framtiden för Star Wars på Disney+ och biografer. Den första av serierna är givetvis den hyllade serien The Mandalorian

 

Serier

Rangers of the New Republic

Utspelas samtidigt som The Mandalorian. Den här nya live-actionserien från exekutiva producenterna Jon Favreau och Dave Filoni kommer att korsa vägar med framtida berättelser och nå sin kulmen i en storslagen händelse. 

Ahsoka

Efter hennes efterlängtade live-actiondebut i The Mandalorian så fortsätter Ahsoka Tanos berättelser, skriven av Dave Filoni, i denna miniserie med Rosario Dawson i huvudrollen. Dave Filoni och Jon Favreau är exekutiva producenter.

Andor

En spännande, nagelbitande spionthriller skapad av Tony Gilroy som beräknas släppas på Disney+ 2022. Diego Luna, som repriserar rollen som rebellspionen Cassian Andor från Rogue One, kommer spela mot en ensemble som bestående av Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller, och Genevieve O’Reilly som Mon Mothma. Produktionen startade för två veckor sedan i London. 

Obi-Wan Kenobi

I D23-mässan förra sommaren avslöjade Lucasfilm att Ewan McGregor skulle återvända i den ikoniska rollen som jedimästaren Obi-Wan Kenobi för en miniserie på Disney+. Serien som fått titeln Obi-Wan Kenobi tar sin början tio år efter de dramatiska händelserna i Episode III: Revenge of the Sith där han stod inför sitt största nederlag, fallet och fördärvet av hans bästa vän och jedilärling Anakin Skywalker som blev den onde sithlorden Darth Vader. Serien regisseras av Deborah Chow. 

Nu bekräftar man även att Hayden Christensen kommer att återvända i rollen som Darth Vader. "Det här kommer att bli århundradets returmatch," sa Kennedy. 

"Det var en så otrolig resa att spela Anakin Skywalker," sa Christensen. "Så klart så var inte Anakin och Obi-Wan bästa vänner när vi senast såg dem... Det kommer bli intressant att se vad en fantastisk regissör som Deborah Chow har på lager för oss alla. Jag är glad att få arbeta med Ewan igen. Det känns bra att vara tillbaka."

Lando

Lando Calrissian kommer återvända i en ny miniserie på Disney+. Justin Simien, skapare av kritikerrosade Dear White People, skriver berättelsen. 

The Acolyte

Leslye Headland, den Emmy-nominerade skaparen av serien Russian Doll, skapar den nya Star Wars-serien The AcolyteThe Acolyte är en mysteriethriller som kommer ta publiken till en galax fylld av mörka hemligheter och nya krafter från den mörka sidan i de sista dagarna i High Republic-eran.

 

Animerade serier

The Bad Batch

Denna animerade serie följer elitbandet Bad Batch med experimentella kloner (som först introducerade i The Clone Wars) när de finner sin väg i en snabbt förändrad galax i det omedelbara efterspelet av klonkrigen. Medlemmarna av Bad Batch – en unik grupp kloner som skiljer sig genetiskt från sina bröder i klonarmén – har alla sina egna förmågor som gör dem till extraordinärt effektiva soldater och en fantastiskt grupp. I eran efter klonkrigen kommer de ta sig an vågade uppdrag som legosoldater medan de kämpar att hålla sig flytande och försker hitta ett nytt syfte.  

Visions

Visions kommer vara en serie av animerade kortfilmer som hyllar Star Wars sett genom ögonen på världens främsta skapare av anime. Antologisamlingen kommer ge tio fantastiska visioner från flera av de ledande japanska animestudiorna, och erbjuda ett nytt och varierat kulturperspektiv på Star Wars. 

A Droid Story

Lucasfilm Animation samarbetar med Lucasfilms team för visuella effekter, Industrial Light & Magic, för att utveckla ett Star Wars-äventyr. Den här episka resan kommer introducera oss till en ny hjälte som vägleds av denlegendariska duon R2-D2 och C-3PO. 

 

Biofilmer

Taika Waititi-film

En helt ny Star Wars-film från den hyllade filmskaparen och Oscar-vinnaren Taika Waititi är under utveckling. "Taikas förhållningssätt till Star Wars kommer vara nytt, oväntat, och... unikt," sa Kennedy. "Hans enorma talang och humor kommer säkerställa att biopubliken får en oförglömlig resa."

Rogue Squadron

Nästa Star Wars-filmer kommer att bli Rogue Squadron – regisserad av Patty Jenkins (Wonder Woman -filmerna). Berättelserna introducerar en ny generation av rymdpiloter medan de riskerar sina liv i en gränsöverskridande i höga hastigheter, och tar sagan i en framtida era av galaxen.

"Det har varit en livslång dröm som filmskapare att en dag få göra en riktigt bra film om stridspiloter," sa Jenkins. "Som dotter till en fantastisk stridspilot, så är några av mina bästa minnen att se min fars skvadron flyga iväg i deras F4 varje morgon, och höra och känna deras imponerande kraft och elegans. När han avled då han tjänade sitt land tände det en brinnande önskan att en dag kanalisera alla de känslorna till en fantastisk film. När den perfekta berättelsen dök upp i kombination med en annan sann kärlek, den ojämförbara Star Wars-världen, så visste jag att jag äntligen hittat min nästa film. Jag är extremt hedrad och glad över att få ta mig an det, och tacksam till Lucasfilm, Disney, och fansen som ger mig möjligheten."

"Patty har etablerat sig som en av de främsta regissörerna inom dagens filmindustri," sa Lucasfilms VD Kathleen Kennedy. "Hon är en visionär som vet hur man balanserar action med hjärta, och jag kan inte vänta till att få se vad hon gör i Star Wars-galaxen. Rogue Squadron släpps på bio julen 2023.

 

Övriga Lucasfilm-produktioner

Lucasfilm är för närvarande i förproduktion av nästa del i Indiana Jones-filmserien. Filmen kommer regisseras av James Mangold (Le Mans '66). Harrison Ford kommer tillbaka i rollen som sin ikoniska rollfigur. Filmen börjar spelas in under våren 2021, med premiär juli 2021.

Willow utspelas årtionden efter Ron Howards film från 1988, och fortsätter i samma äventyrsanda med hjältedåd och humor som präglade den ursprungliga filmen. Warwick Davis återvänder i rollen som Willow Ufgood. Jon Chu (regissör förCrazy Rich Asians) regisserar pilotavsnittet. Willow börjar spelas in nästa mars i Wales och kommer ha premiär på Disney+ 2022. 

Slutligen så expanderar Lucasfilm sin katalog med en berättelse som kommer introducera en ny hjälte och utforska en ny värld som passar in i Lucasfilms berättande. Tomy Adeyemis bästsäljande roman Children of Blood & Bone (i Sverige utgiven som Solstenen) handlar om en ung afrikansk flickas jakt för att återföra magin till hennes försakade folk, Maji. Lucasfilm samarbetar med 20th Century Studios för detta äventyr.