Lördagen den 31:a maj höll TV-kanalen MTV för 12:e året i rad sin årliga filmprisutdelning, MTV Movie Awards. Tack vare tittarna så röstades duellen mellan Yoda och greve Dooku i Episod II fram som årets vinnare i kategorin Best Fight Scene - bästa slagsmålscen.

Trots att Star Wars-skaparen George Lucas satt i publiken så var det inte han som fick ta emot de gyllene popcornen, utan det var vår allas lilla gröna jedimästare Yoda som fick den äran. Medan en datoranimerad version av honom dök upp på den stora skärmen på scenen så, berättade presentatören att det var Yodas första nominering och första MTV Movie Award.

När både musiken och applåderna tystnat började Yoda tala och förklarade att han inte hade förväntat sig att vinna. Vidare så tackade han personer såsom Christopher Lee, George Lucas, Samuel L. Jackson (som förövrigt var den som delade ut priset), Chewbacca, C-3PO och... tja... Vin Diesel. Mitt under allt tackande var tårarna på väg och Yoda berättade att han hade lovat sig själv att inte gråta.

Cermonin sänds här i Europa på lördag (14:e juni) klockan 14:00, men om du inte kan hålla dig så finns klippet tillgängligt för nedladdning här.