Ett spännande rykte har snappats upp av Star Wars 7 News, och det berör såväl Star Wars: Rebels som Episod VII. Dessutom korsar det vägar med Expanded Universe och allt vad canon heter. Så man kan kort och gott säga att ryktet berör allt som har med Star Wars att göra. Vi överlåter det till er läsare att bedöma sanningshalten, men finner det värt att publicera.

Det kan sägas att Rebels kommer introducera Mara Jade i filmernas canon, ibland sida vid sida med inkvisitorn ["the Inquisitor", reds. anm.] och hon kommer att vara mor till Ben Skywalker.

Episod VII utspelas 30 ABY. Jacen och Jaina kommer att vara för Ben, vad Han och Leia var för Luke. Ben är runt samma ålder som sina kusiner. Chewie kommer fortfarande vara vid liv och det här är en helt ny tidslinje från år 4 ABY och framåt.

Pablo Hidalgo och Leland Chee har konsulterat med Kathleen och JJ om EU-element och -karaktärer från databasen.

Från 2015 kommer böcker och serietidningar att vara del av samma canon som filmer, TV och Netflix. Rebels har väldigt starka kopplingar till sequeltrilogin. Den kommer att bringa EU-karaktärer, idéer och planeter till canon och introducera två nya karaktärer till sequeltrilogin, en tillhörande imperiet och en jedi.

 Efter att sidan publicerade ryktet har de även uppdaterat sidan med att de fått ytterligare tips om att det ska stämma. Vidare följer även ytterligare ett rykte om att bonusavsnitten av The Clone Wars ska ha någon form av koppling till sequeltrilogin.