Dave Filoni, exekutiv producent för Star Wars: Rebels, har i en intervju med tyska Movie Pilot visat upp en ny karaktär som kommer att dyka upp i den kommande tv-serien. I intervjun beskriver Filoni droiden Chopper som en butter, ranglig astromek som består av alla möjliga sorters reservdelar eftersom rebellerna inte har råd med nya delar.

Han gillar att göra saker och ting på sitt sätt. Inte nödvändigtvis på det sätt som besättningen vill, eller så snabbt som besättningen vill. Han får arbetet gjort och är otroligt lojal. Den enklaste sättet att beskriva Chopper på [...] är att om R2 är din favorithund så är Chopper katten.

Chopper är, liksom mycket annat i serien, inspirerad av Ralph McQuarries konceptmålningar från produktionen av den första Star Wars-filmen.

I intervjun passar Dave Filoni även på att förklara skillnaden mellan Rebels och The Clone Wars:

Jag tycker att den visuella stilen är ganska annorlunda. Stilen i Rebels är mer baserad på den ursprungliga Star Wars-trilogin, medan The Clone Wars var baserad på prequeltrilogin. Vi kommer att se många välkända saker i Star Wars-universumet som vi inte har sett på ett tag. Stjärnjagare, TIE fighters och stormtroopers - Imperiet är helt enkelt tillbaka och det är en storförändring eftersom vi under många år bara har sett Republiken. Tonaliteten i serien är också annorlunda. The Clone Wars blev väldigt mörk när vi närmaste oss slutet på kriget och jediordens förfall. Star Wars: Rebels tar tillbaka skämtsamheten och det snabba tempot som originalfilmerna var kända för.

Även om intervjun är på tyska rekommenderar vi er att klicka er vidare till Movie Pilot, om inte annat så för att se den video där Chopper introduceras.