USA Today har lagt upp en video där vi för första gången får bekanta oss med Kanan, en av protagonisterna i Star Wars: Rebels. Rösten till Kanan görs av Freddie Prinze Jr.

Kanan beskrivs som en comboy-jedi. Samtidigt som han är en jediriddare så är han lite mer avslappnad och oslipad än vad vi är vana vid att se. Sedan Imperiets uppkomst och jakten på jediriddarna har han tvingats leva i det dolda och har inte kunnat agera som jedi på många år och har därför vant sig vid att inte använda de redskap som ofta utmärker en jediriddare, ljussabeln och Kraften.

"Han har tvingats att gömma undan en stor del av sitt liv," säger Prinze. "Lever han i en lögn? Vid en viss punkt blir lögnen hans verkligheten. Och att plötsligt ryckas tillbaka till sättet han levde som jedi blir en utmaning för honom. Och ganska häftigt också, när ni får se vad en jedi verkligen kan göra."

När vi får stifta bekantskap med Kanan har han sett möjligheten att ge igen på Imperiet genom att gå med i en grupp som operarar ombord på skeppet The Ghost.

Se klippet där produktionsteamet bakom Star Wars: Rebels introducerar Kanan.