Lucasfilm och Netflix utannonserade idag att den sjätte och sista säsongen av Star Wars: The Clone Wars kommer att visas exklusivt på Netflix i USA och Kanada från och med den 7 mars.

Denna sista säsong, som är de omtalade bonusavsnitten, har fått titeln "The Lost Missions" (ung. "De förlorade uppdragen") och består av 13 helt nya avsnitt. Förutom dessa avsnitt kommer även tidigare avsnitt, där vissa är director's cut-versioner som aldrig tidigare visats på tv, samt biofilmen göras tillgängliga på Netflix.

"Stars Wars [sic] är ett av de mest ikoniska varumärkena genom tiderna och den här serien ställer sig till en lång rad av Disney-material som Netflix medlemmar kan och kommer fortsätta att njuta av i flera år framöver," sa Ted Sarandos, innehållsansvarig på Netflix. "The Clone Wars är ett viktigt steg och Netflix välkomnar mer och mer originalmaterial från The Walt Disney Company och dess dotterbolag."

Sedan tidigare har det bekräftats att "The Lost Missions" kommer att visas på tv-kanalen Super RTL i Tyskland. I dagsläget finns inget besked om när eller hur avsnitten kommer bli tillgängliga i Sverige.