Lucasfilm fortsätter att rulla ut videoklipp där man presenterar de olika huvudpersonerna i Star Wars: Rebels. I den senaste videon får vi möta Ezra, en 14-årig pojke som har levt ensam. Dessutom är han en riktig bondfångare.

När vi för första gången får träffa Ezra så har han ingen intresse av att bli en revolutionär. Tonåringen har fått klara sig själv på planeten Lothal, och har varit tvungen att fly från stormtrupper och tampats med Imperiet under hela sitt liv.

"Men han är ingen rebell," betonar Greg Weisman, exekutiv producent. "Det är inte riktigt vem han är än så länge. Han kan stjäla från Imperiet, och i små omgångar har han ingenting emot att jävlas med Imperiet. Han till och med gillar att göra det."

Liksom vi såg Star Wars: The Clone Wars ur Ahsoka Tanos ögon så kommer vi uppleva Star Wars: Rebels ur Ezras medan han upptäcker att det finns personer som bryr sig och kämpar för det goda. När han möter Kanan och besättningen på skeppet The Ghost är det som om han får en möjlighet att ha en familj.

"För att överleva använder han instinktivt ibland Kraften när han är i knipa," säger Dave Filoni, exekutiv producent. "Det är inte vad han kallar det för. Han vet inte att det är det han gör. Han tror att han har några förmågor som är lite konstiga, men de hjälper honom. Det är instinktivt, det är reaktionärt."

Kanan kommer bli som en slags mentor för Ezra.

Ezra spelas av Taylor Gray.

Ta en titt på klippet nedan för en djupare introduktion av Ezra.